För 35 år sedan...

... föddes ett flickebarn som fick namnet Helena. Hade hon dock blivit en kille hade hon döpts till Lars-Jörgen (!!!!!!!!) Men tack och lov blev hon inte det.

Ja så idag så blir man visst äldre :) Vaknade av Melvin kom in med sång och tätt efter kom Maja och Moa som inte hunnit hänga med riktigt. (Melvin är ju allas väckarklocka då han vaknar utan någon väckare)  
Sen kom petra in och körde nästa sång :D HÄRLIGT!!!

Fick denna av petra som vet att det jag älskar mest är att bli pillad i håret :D . Grymt läcker manick hon hittat på teknikmagasinet!

Har fått otroligt många SMS och mail på morgonen :) TUSEN TACK alla! 

 

Avgjutning av öra

Ja idag var det dags för avgjutning av Melvins öra då han vuxit så mycket sen han först fick dem. Han älskar att åka på sånt här och känner sig så stolt. Han berättade fnissandes att alla i klassen igår hade tyckt att det var sååå orättvist att han fick fara på sånna roliga saker så ofta, och det känns ju otroligt skönt att det inte blir en jobbig grej för honom utan att han är stolt över sina hörisar istället  :)


Sen har jag, Magnus, hans mamma och hennes sambo varit och tittat på festlokalen idag :) Fastän jag varit där några gånger så såg det inte alls ut som jag mindes.. betydligt bättre faktiskt. Det är ju alltid svårt att föreställa sig hur det ser ut när ingen är där och borden är borta, så det var skönt att få åka dit och titta så här innan man bestämmer hur bord osv ska rymmas. 
Nu ska jag ställa i ordning klädkassarna och kartongerna jag ska lämna imorgon på bytardagen.

Vi hörs snart igen!   

Gardiner och Tavlan

Ja äntligen har jag haft två jättebra dagar då jag inte haft så där jätteont. HÄRLIGT !!! :D ..borde kanske säga *peppar peppar*  ;)

Har bokat klart frisör/smink till bröllopet nu. (Känns skönt)
Har suttit och försökt välja ut frisyrer men det är ju inte det lättaste. (tror ni får hjälpa mig att rösta fram några förslag senare!)

Här kommer gardinerna jag sytt och tavlan jag gjort om för att få den att passa in med övriga stilen. Blev faktiskt riktigt läckert tycker då jag :D





Nu ska jag på Kompetenstorget igen!

Vi hörs senare!

Kjol och skor

Föll pladask för ännu ett par skor jag kommer att ha i sommar !! ;)




Denna kjol hittade jag på Rean på Nystedts i Malå

Modevisning

På lördagkvällen höll barnen på att smussla med något spännande. Vi fick inte veta vad men blev sedan uppkallade från källarrensningen för en häftig modeshow med Petra, Moa och Maja som manekänger och Melvin vid musiken. :D

Petra hade lånat mina skor :D De var riktigt duktiga och klädbytena var supersnabba :D


Totalrensning och kökets nya liv

Ja så har en helg med totalrensning gått mot sitt slut. Jag KAN bara inte fatta hur mycket skit och skräp man hinner dra på sig alltså. Verkar dock som att man inte är den enda som städat ur och rensat denna helg, då det även pågått samma procedur hos mina föräldrar samt flera av mina vänner.
Man (iaf jag) har nog kännt att NU är sommaren snart här... då det HELT plötsligt drar in ett snöoväder på fredagkväll (!!!) (trodde inte mina ögon när det knappt gick att se ut)

Nåväl så har vi iaf rensat ut hela källaren nästan.  Barnen ska faktiskt få låna mitt studiorum nu för att kunna spela fotboll och innebandy tills dess jag känner att jag "kommit igen". Kommer att fota ute så mycket jag fixar istället och kan då bara rulla ner mina bakgrunder ifall det blir tal om någon fotografering inomhus OM orken/lusten faller mig in. Känns som att rummet är alldeles för stort och fint för att inte användas (dvs ger mig bara mera ångest och stress) Så nu känns det så himla skönt som det ju brukar göra när man har rensat... Känns som att blir lättare hela en själv nästan :)
Vi fyllde en släp först.. men ikväll hämtade Mange en STOOOOR släp med kåpa som vi nu oxå har fyllt med skitsaker man tidigare trott sig knappt kunna leva utan ;)  Våra grannar måste tro att vi är helt galna, då vi gjort så här flera gånger redan. Det såg helt klart ut som en slummig tattarfamilj bodde här när vi kastat ut allt på gården innan släpen kom för att bli lastad. Vågade inte ens se ut vilka bilar som passerade och såg detta... 

Jag måste dock ha Mange där för att fixa detta med kastandet. Ni vet, någon som bär bort sakerna direkt så man inte ångrar sig ;) . Nä men även håller struktur i allt och orkar lyfta iväg sakerna på dess rätta plats i lådorna. Jag har ju annars en tendens att lägga saker bara på en ny plats som då en timme senare ska rensas igen. MEN jag har verkligen blivit bättre... behöver bara lite skjuts ibland. ;)

Bara skorna vi haft i hallen är ju helt galet många... fyra barn... med vinter och vår och träningskor och stövlar...  Magnus med alla sina arbetskängor... och jag då ... *hurmf*... med ca 15 par stövlar, 5par lågskor, 3 par gummistövlar (!?skumt nog), 4 par tenniskor... fick då för mig att ställa i ordning alla skor jag och de andra inte använder dagligen, och då bära ner de i källaren. Då kan man ju faktiskt snabbt kuta ner och välja dessa. Får iaf se hur länge detta håller i sig bara..haha.

Vi åkte en sväng till Boliden idag oxå för att hjälpa mamma och pappa som ska flytta att kasta en massa saker oxå när vi lix var på sånt humör ;)  Mamma var iaf jätteglad att få bort en massa hon oxå så de slipper flytta med -och spara en massa saker som inte någon är intresserade av. Rätt kul dock att hitta saker man sparat på sen man gick i skolan. Hittade mina samlingar av godispåsar jag stuckit in i en bok (!!!!!) nostalgiskt värre... sen då så klart alla Carola-album med flera 100 urklipp och Carolaböcker osv... :D Sen då himla kul när man hittar almenackor jag tydligen använt som en sorts dagbok. Har läst och läst och fått mig många "aaah just ja, det minns jag ju" :) Skitskoj !!!   

Så här blev iaf köket med de vita gardinera och de nya växterna... alldeles LEVANDE (jo detta kort är taget ikväll så jag har ännu inte tagit ihjäl dessa)






Hur gardinerna jag sydde till v-rummet blev får jag visa sen när det blivit ljust igen :) Ska se om min beställning av ett kort hinner komma innan så får ni se den samtidigt.

Nu måste jag lägga mig för att orka med en dag på kompetenstorget imorgon.


Ingers avskedsmiddag på Vegas

Ja så blev det att försöka fixa till sig direkt man kom hem från Malå. För i afton var det dags för min kära vän och, ja man kan väl säga att hon varit min arbetsledare på jobbet när jag arbetstränat. Hon har gått och fått sig ett nytt spännande jobb så därför lämnar hon oss... sorgligt nog... *snyft snyft* 

Blev iaf en helkul kväll på Vegas med helt underbar mat (kan tyvärr inte uttala vad jag åt.. kunde tack och lov säga "Jag tar samma" ;) men jisses vad gott det var...

Skrattade som vanligt så sminket rann av mig... Glömde ta mitt vattenfasta som jag brukar ta då det är risk för skrattanfall... Nåväl... blev lite tight om tid så jag får skylla på det ;) 



 
 

Slutrea

Ja jag måste ju bara berätta det Melvin sa för en tid sedan. Vi skulle åka och shoppa lite och då kommer han besviket springades mot mig och sa besviket...
 
"åååååh .. NEEEJ"
"va ??" sa jag
"Mamma tyvärr..." suckade Melvin
"Vad är det ?" sa jag oroligt
"Det är tyvärr..slut på rean" sa han och pekade på en skylt där det stod Slutrea" .. haha :D

Men så i veckan så såg vi denna skylt i Malå. Här kan man ju faktiskt erkänna
att det skulle kunna vara slut på rean.

 Lite tokigt utformat känner iaf jag :)



Påsklov

Ja så bar det ännu en gång iväg till Malå. Jag tog ensam med mig barnen då Magnus snällt fick stanna hemma och jobba. Mamma och pappa hade varit där ett tag och skulle åka hem under dagen vi kom då mamma skulle dra stygnen på armen. (Hon är fortfarande inte alls bra i den och sover nästan ingenting)

Blev även så att Petras bästis Thyra stannade med oss då hennes föräldrar skulle hem. Men det gick då så otroligt bra att ha fem barn när de var så snälla och duktiga. Vi hade grymt mysigt :)


Ankmamman direkt från husvagnen

Jag tänkte bara skriva några rader från husvagnen :)

Jag och alla fem barnen har det jättebra här i Malå. (Nej det är inte Magnus som räknas som det femte utan Petra har med sig en kompis som sover med oss dessa dagar vi är här ;)   
Så ni kan ju förstå hur det ser ut när jag är ute och går med alla... värsta ankmamman typ :D ..haha...

Solen lyser och himlen är klar trots att klockan är så här mycket... :)  

Kan tyvärr inte ladda in  några kort så ni får se senare hur mysigt vi haft det ...det får bli när jag kommer hem :)

Barnen har åkt hela dagarna, med avbrott för mat och fika så klart. Moa åker med Petra och Thyra medans Maja och Melvin håller ihop. Det har töat massor så det är ju mycket grus efter vägarna men i backen är det fortfarande bra med snö :)  

Har just räknat in alla fem barnen som åkt ikväll när det varit kvällsöppet ... så ska vi gå och basta ihop innan vi bäddar upp för kvällsmyset... ;) Barnen är på underbart humör och är så lyckliga att få åka skidor.. :)

Jag ÄLSKAR verkligen husvagnslivet !!!!!!!

(Jadu Malin..jag får helt enkelt lita på att Mange fixar det här med blommorna under denna vecka... sen får jag väl försöka styra upp dom så dom lär sig att få stora mängder ..men inte så ofta bara ;)  som det nog lär bli sen...*harkel*... då får man helt enkelt se vilka som överlever eller som blir utbytta mot plast senare.. *gömmer mig bakom en kudde*
Väntar på din växt-kurs ;)

Nu är det diskning som gäller i servicstugan få se om det är öppet till bastun...
 
kramkram på er !!!

IKEA-helg och Salander

På Lördag morgon tog jag och Mange en sväng till Luleå för att utnyttja den sista gratishotellbiljetten. Lite shopping på dagen och sen på kvällen gick vi och  såg på Lisbeth Salander ...

Sen blev det en öl på hotellet på kvällen och sedan upp med tuppen för DÅÅÅ var det dags för en IKEA-resa till Haparanda ;)



Gick som vanligt en direktsväng till REA-hörnan och hittade direkt ett toaskåp för 349kr som kostat 985 kr...dvs att jag TJÄNADE 636kr direkt !!! ;)

Blev även lite tyg och praktiska saker till barnens kläder osv... sen även.. hör och häpna.. lite växter... RIKTIGA (!!!!) dvs oplastade ;)  (Svimmar ni???) ... får se hur länge de håller denna gång... (Har dock lovats hjälp av mina bonusbarns mamma Malin så jag måste ge växterna en chans iaf ;)

Nu är iaf barnen tillbaka. Petra åkte dock redan i Lördags till Malå. Men nu har vi packat för Mig och de resterande tre barnen för en tripp till husvagnen i några dagar. De är dock hysteriskt peppade så det gick nästan inte att få isäng dem. :)

Hoppas alla haft en trevlig påsk !!!

Privat Landskamp Sverige vs Norge


Kaffetips! och solrosfrön



Fick storfrämmen av Jenny och Nolle från Byske som varit
in och shoppat lampor till deras husprojekt. Nolle är ju en speicell konstnär
som verkligen gör sjukt fina och annorlunda saker. Grymma presenter om man
säger så.. så tips för er är att gå in och se på hans läckra alster!

NOLLES SIDA!! 

sen går ni in på betesbilder mm. Han har även gjort toksnygga
vin och kapsylöppnare som finns på bilder !!


       
Sist jag var hos Jenny så hade hon gjort ett sånt gott kaffe med några mått
av Kaffet Irish Cream från T magasinet. Så tror ni inte hon
hade köpt det med sig nu. UNDERBART!!!
samt dessa fruktasvärt begärliga
solrosfröna !! Tusen tack! :)

oväntat besök

Ja idag var jag väl lite bättre i kroppen så jag tänkte sätta upp lite nya gardiner jag sytt innan jag skulle åka till Kompetenstorget.
Hade kvar att stryka och sy en kant på gardinen när det var en timme kvar så jag tänkte ta mig lite mat och sedan åka iväg.
Dock fick jag mig en jättechock när det ringer på dörren. Där står SOTAR'N !!!

"öööh... oj.. är det sotardags IDAG ?" sa jag helt ovetandes.

"joo.. eller ja .. egentligen så var det igår men då var ni ju inte hemma"  sa han och jag fick ännu mera panik. För varken jag eller mange hade sett en skymt av någon sådan information i brevlådan.

"Stegen som står där kommer nog inte att räcka till, men jag vet ju att ni har en till del till den" sa den snälla sotaren.
Jag ringde till Mange och han berättade att den delen låg långt under snöhögen.
Så sotaren stegade iväg mot grannen och lånade deras :) Sen gick han in och han är sååå social och jättetrevlig, och jag är ju inte den som kan vara tyst heller.. så det tog ju rätt lång tid innan han var klar.

När jag då till min förskräckelse ser på klockan så var det bara 10 min kvar tills lektionen skulle börja inne i stan. SÅ jag kastade mig ut i bilen utan att hinna äta och sen då kom jag instövlandes rejält flåsandes som att jag sprungit 100 m häck. 
 

Inbjudan klar :) Tårtor ?

Som ni kanske förstår kommer det säkert att bli mycket bröllopssnack här på bloggen ett tag ;)

Alltid kul att kunna bolla ideer och kanske få hjälp att hitta någon som gör tårtor bra osv.
(Någon som har något ni vet som gör fina tårtor här i Ske-å ?)

Så har äntligen inbjudningskorten blivit klara och utskickade till de flesta :) 
Här är resultatet:


En ny designer :)

Mäkta stolt mamma man blev idag när Petra sliter upp ett linne hon sytt på slöjden :) var tydligen bara hon som gjort en sån och den blev perfekt i formen och jättefin med den påsydda blomman !
Ett av hennes favoritprogram är ju Projekt Runway ;)



Idag var jag tyvärr lika knäckt som igår..förstår bara inte vad som är med mig. Fruktansvärt ont i armar och fingrarna och så trött att jag knappt orkade byta kanal på TVn i soffan. Tog mig dock till Kompetenstorget men sen fort hem och lägga mig igen.

Låg tills dess det var dags för fotbollsmötet för Moa och Melvins lag. Blev inte mycket bestämt då det som vanligt inte var någon som ville ta på sig ansvaret att sköta fixandet av jordförsäljningen. Alla blev skrämda då den senaste "ansvarspersonen" sa att det skulle minst ta 20 timmar att ordna allt (!!!)    (Vem vill göra det då ??)
Kan bli att alla lägger pengar istället. Men det känns ju måttligt kul när man har två i denna åldersgrupp och då måste betala det dubbla... *suck*... dvs 700 kr bara det...

Att barnen ska få spela fotboll skall de utöver dessa pengar då betala alla spelaravgifter.. lagavgifter... medlemsavgifter ... dressar.."som alla andra har" ;) ..ja ni förstår... det blir enormt mycket per barn innan allt är betalt.... men men.. det är ju superkul att de gillar det så självklart är det värt det !  :)

Sitter nu och väntar på Brothers & sisters som självklart då man är toktrött är försenat pga hockeyn... morr...
 
vi hörs imorrn !


Moas kalas

Ja så var det dags för Moas kalas med ett gäng tjejer från klassen och grannar.  Melvin och Maja ville hjälpa till med fixandet.
Melvin kom på en väldigt bra lek, att alla tejer skulle komma in till han och berätta var sin hemlis, så skulle han berätta den värsta senare  :D ..haha..
Dock gick den leken inte in på leklistan. ;)

Blev fika, fiskdamm, frågesport, vattenlek och disco.. och det lät som alla hade väldigt väldigt roligt :D 

Av erfarenhet så är det ju bra om man har aktiviteter så det händer något hela tiden... jag var helt färdig på kvällen...pust.. Tur man jobbat på fritids och dagis i några år... :D






Senare på kvällen kom äntligen Petra hem från Borgafjäll. Hade visst inte varit alltför bra väder men lite skoter och skidor hade det ändå blivit.

Idag har jag ont i kroppen så jag har legat i soffan hela fm. men ska sätta mig i bilen och köra till Kompetenstorget ändå. Är ju bara att pallra sig hem om det blir värre känner jag. (är ju för nyfiken för att missa något där ;)

Ha en fortsatt bra dag alla! och tack för alla Grattis vi fått :)

Kram / Helena

En hemlis ... :)

Vill ni veta en hemlis... ??

Nyfiken ?

Klicka här så får du kanske veta något ... hihi :)


Bytardag i Ske-hamn

Ja så var det dags.. kl 09,00 öppnades portarna på den första bytardagen i Skellefteåhamn. (På Anderstorp är det inte först den 25e)
Kön var lång när jag kom men växte och växte snabbt. Högarna var större än vanligt. Vet inte om det var på grund av krisen, dvs att fler behöver pengar nu eller vad. Jag hade som tur var kommit ihåg att ta av mig tröjan under jackan och hade bara ett tunnt linne. För av erfarenhet så blir det VARMT där inne bland de slitande mammorna. Hade t.o.m kommit ihåg IKEA-kassen detta året som jag jämt brukar glömma.

Jag hittade iaf lite skor (ja jag vet.. jag kan aldrig få nog av skor ;) Även ett gäng T-shirts, en Me and I klänning med byxor till Maja som var hur fin som helst. :)



Till råga på allt så klickade det till och där stod Norran och fotograferade så filurigt bakom klädhögen 134-146. *SUCK*.
-"För sent", sa Lars  (som jag jobbat med när jag var på Norran) och log när jag duckade.  

Ja sen när magnus skulle skära upp fläskfilén för att marinera.. så STINKER den som surströmming. Herregud så vidrigt. Så det blev för honom att åka tillbaka med de två stinkande köttslamsorna på Ica Maxi. Dock hade han inte kvar kvittot från gårdagen så det enda han fick tillbaka var 60 kr (!!!). Hade han haft kvar kvittot hade han fått tillbaka det dubbla av vad han betalat för dom... typiskt.

Nu ska vi börja planera för Moas kalas imorgon.

Yoggi dröm

Tips!
Smakade en galet god yoghurt idag. Yoggi dröm med mald vaniljstång. Smakade som en blandning av äkta halvsmält vaniljglass och vaniljmilkshake. YUMMIE !!!!



Testa denna rolig fotolänk

Fick en sån kulig länk att göra sånna här häftiga bilder.. ladda in en bild på er och testa själv!!! Här är några exempel på bilder på mig.. Superenkelt och jättekul !!!!

http://www.photofunia.com/







Torsdags-skidan

Ja idag var det tidig dag på Kompetenstorget. Skjutsade Maja och Moa till deras skola och hade bara en timme tills jag skulle vara inne i stan igen. Hade rätt ont i kroppen idag och fick spendera första delen sittandes på golvet mot en vägg, men det gick det oxå.  Man vill ju på något sätt inte missa något roligt/viktigt heller ;)

Sen på kvällen var det dags för Torsdags-skidan. Barn åker skidor gratis (vuxna en 10 tror jag) och sen får alla ett nummer som fungerar som en lott. 
Melvin var med förra veckan och vann faktiskt ett superfint cykellås. Nu följde flickorna med oxå. 

Till allas förtjusning så drogs allas nummer och en efter en fick gå fram och välja bland de fina priserna.

Maja fick sig en liten bärbar radio, Moa en supersnygg fotbollsryggsäck och Melvin valde en tuff fotbollsT-shirt. Majas hörsnäckor var lite stora..men hon hade redan listat ut hur hon skulle lösa det problemet.

      - Jag tror jag måste spara ut lite vax så de klibbar fast lite bättre
Melvin var då snabb och sa; 
      - Du kan gärna få lite av mig för det fastnar jämt i mina hörapparater

Humm....Ja det är ju bra att man kan hjälpa varandra..haha... :D



Vädret var toppenhärligt och det blev många glada barn :)


APRIL APRIL, Bytardagar

Ja idag är det ju stora lurar dagen ... vilket så klart barnen anammat och försökt lura mig hela morgonen :D
Har försökt komma på något jag kan luras med tillbaka sen men jag får se vad det kan bli ;)
Norrans aprilskämt om snusförbud i centrum lär väl knappast någon ha gått på men det hade inte varit mig emot ...då kanske mange slutar snusa snart ;) ...DOCK antar jag att det hade blivit väääldigt korta shoppingturer om han skulle följa med. ;)

Petra är ju fortfarande i Borgafjäll och just när det börjar nalkas bytardag hade jag så klart behövt henne hemma. Hon är ju en perfekt hjälp när man ska bestämma priser och skriva nummer och pris på tejpen. Jag är ju så velig när det gäller sånt så att välja pris är jag i stort sätt värdelös och ändrar och ändrar och ändrar hela tiden.  (går mycket tejp ska ni veta ;)

Detta med bytardagarna är ju helt otroligt roligt. För ni som inte varit på någon så kan man beskriva det så här:

En huuur lång kö som helst med mammor med stora kassar. Kön är magiskt lång i drygt en timme INNAN de öppnar.
Sen när dörrarna öppnas så RUSAR alla mammor in som om de hade varit nakna och behövde kläder fort.
Högar av kläder ligger på olika bord i storleksordning. Ett bord för en storlek. Sen dyker mammorna in i dessa högar, sliter, drar, knuffas och svettas. Det bästa kan ju faktiskt finnas längst under.
När påsarna är fulla går de(vi) iväg till ett hörn någonstans och börjar sortera och överväga om det skulle bli ett bra köp. Ibland blir man snål, ibland upptäcker man fläckar man inte sett tidigare.

Sen går man en sväng till.. och en till... tänk om man missar något. Sen ställer man sig i någon av de ringlande köerna för att betala sina klipp.

Mange följde med en gång och han höll på att kolavippa. Han kom dock på ett sätt att få kvinnorna att tindra med ögonen. Han gick till en hög... stack händerna längst ner.. och med sina muskulösa armar vände på hela klädhögen så de genomtittade kläderna längst upp blev utbytta av nya oupptäckta kläder ;) ... gissa om han blev poppis ...
Sen blev det dock för mycket för honom så han gick ut för att andas. :D

Nåväl... detta spektakel är nu till helgen så jag hoppas jag hinner märka lite kläder här hemma. Får ta de övriga barnen som hjälp få se vad man kan tänkas hitta för något utvuxet.

Idag ska jag på kompetenstorget igen. Var ju där även igår då vi skulle säga vem som vi tycker har världens bästa jobb.
Jag fick lite panik och hade inte när lektionen började kommit på vem jag skulle välja.
Blev tillslut Oprah .. som ju faktiskt både får lyssna... träffa människor... lära sig massor ... (har personlig tränare)... har miljoner efter miljoner på banken ;)

Nej nu måste jag hoppa in i duschen så jag inte skrämmer ihjäl någon med min morgonfrisyr.

Ha en bra dag alla !


RSS 2.0