GOTT NYTT ÅR !!!

Vill passa på att önska er ett riktigt GOTT NYTT ÅR !!!!!!!

Snart kommer våra gäster så vi hörs sen !!!





Ha en underbar kväll !!!

Hemma hos Camilla & Magnus

Blev bjuden på middag hos Camilla och Magnus igår kväll. De har köpt hus och bygger och inreder för fullt. Blir grymt bra i det superstora huset.

Var så gott så vi höll på att spricka både jag och Mange. 

 



Magnus far var en känd fotograf som filmade många kända filmer och serier. (Blev tydligen även erbjuden att spela in Lilla huset på prärien.. men TACKADE NEEEJ !!!!!!) Här är tydligen SVTs första (någonting jag inte kom ihåg nu)
Riktigt intressant att titta på. 

Huset är som jag skrev tidigare GIGANTISKT :) Blir spännande att följa deras renoveringar framöver. 



Camilla gör dessutom jättevackra silversmycken ! Här nedan ser ni några av hennes alster.




 

PysselJenny

Skulle få ett CD-ställ som hör till Melvins skrivbord av min kompis Jenny i Byske. Så när hennes karl Nolle var borta över dagen passade vi på att tjattra lite inredning  och byta en massa idéer. Tur nog var ju detta INNAN nyåret och jag kunde glatt smälla i mig av hennes goda julgodis :)  



karlar och tvätt

Efter utredningen i umeå så har jag haft så sjukt ont i ryggen när jag vaknat.
Så vi skulle då testa i går kväll att lägga in en extra bäddmadrass under den vi redan hade.
Nu är ju Mangus överhygienisk gällande sängar så han skulle så klart tvätta detta överdrag vilket jag tyckte var rätt onödigt. Men men, han skulle göra det själv så why not. MEN med tanke på de senaste tvättningarna han gjort med pygmekrymta kläder  (mina och Petras kläder som då hamnade till de mindre barnen) borde jag ha vetat bättre... madrassen fick liksom inte plats i fodralet längre av någon konstig anledning (morr)





Ja som ni förstår ser det numera ut som jag ligger kvar i sängen hela dagen...


Roliga klipp :D

Måste få dela med mig av de videor jag suttit och vridit mig åt ikväll :)


Först Rickard Palm som bara är så himla komisk

 

Sen ett skrattanfall :D
 
 

och sist men inte minst ett svar direkt klipp där bla huvudpersonen inte får säga ett enda ord :D

 

Nu har jag så ont i käkarna av allt skratt så nu måste jag gå och torka bort skratt-tårarna och hoppa isäng :) Sov gott !!!

Nyårslöften ?

Nu vill jag höra era nyårslöften och vad ni ska göra på nyårsafton ?!

Här är några av mina (kommer säkert att uppdateras eftersom)

Börja träna så smått
Äta bättre (skippa candy och sliskdricka)
Vila när jag behöver det
Handla i andra tanken (inte första ;)
Kämpa med mina naglar (värdelös på detta, men fick av min kära vän Jennifer ett superkit ;)

Ska tänka vidare...






Men nu är det eran tur :)  Berätta !!!


Storbesök från storstaan





******************************************************************************************************************************

Fredagen

Blev att följa med Melvin och Petra på hockeyn.
Melvin fick ju sin dyyyra AIK-tröja då en likadan var i påsen som tappades bort.. så även petras AIK-T-shirt... ett P-pass till Hellan och en susp åt Melvin... All gone (!!!!)
Men pappa åkte trots mina protester in och köpte nytt åt kidsen dagen innan julafton så de skulle ha sina hockeygrejor till machen i klacken... men ändå... fy vad hemskt att bli av med allt så där.




MellandagsRea

MellandagsRea !!! Hittade lite saker på Hemtex, PIXIE's och Indiska. Blev dock så himla lessen att min bästa grönbruna ögonskugga  Lars Wallins "dramaqueen" han gjorde i sin serie åt Make up store utgått för länge sen.
(PS det felsta av dessa saker är önskade julklappar i presentkortsform ;)



Middag och Bio

Juldagen fick jag testa min nya Björn Axén Volumaster för att försöka få lite höjd på kalluffsen. Har dock inte ännu fått in den rätta knycken på detta så jag tror mera jag såg ut lite häxlik, men får öva lite mera ;)

Sen bar det av till Restaurang Viking för att möta upp stockholms Selin, Lumme, Robban och Botte med respektive. Blev en smarrig Pepparstek och sen blev jag och Mange bjudna på efterätt av Jörgen Selin (en smarrig chokladkaka med grädde och glass) Snart dock dags för det Nyttigare livet starten som nu är flyttat till nyåret (och då är det på allvar)

Sen gick jag och mange och såg på Bio "The day the earth stood still" Med Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Kathy Bates mfl. Jag gillar ju dock inte så där värst mycket alla dessa overkliga filmer, men måste de ses så är det väl bäst på Bio.





Julafton


Ja så var det dags för julafton och barnen tisslade och tasslade på övervåningen. Sedan åkte jag och Melvin till boliden för att fira lite med brorsan (ola) och hans familj som skulle vidare mitt på dagen. Tomtegrötlunch så klart :)

Sen ville Melvin se på sin gammelmormors grav så jag och han åkte dit så han fick tända ett ljus i lyktan. Sen ville pappa åka och hämta Petra detta år så jag kunde slappna av i soffan (ja jag somnade så klart, då jag ju brukar sova mitt på dagen som ett litet barn) Så när de kom från Broträsk hade Tomten hunnit knacka på rutan när Melvin var själv i rummet för att se lite på Kalle. Herregud vad han skrek. och typiskt nog var jag oxå borta JUST då.. *suck*...

Tomten hade tydligen ingen mask som de ibland kan ha, tror han iaf, men han kan visst ha fel, säger han.
Sen var han visst ungefär lika stor som mamma (jag) tydligen. Spännande nog så kom tomten inte så nära utan sa att han hade lämnat paket inne. Men detta resulterade i att han inte vågade vara själv i rummet längre :) HUUUR snäll tomten än är.  

Sen blev det utdelning när Petris kom och vi åt smaskigt värre. Sen sent på kvällen kom då magnus med sin pappa och Gudrun för att äta lite kvällsjulmat.

Barnen fick som vanligt hur mycket paket som helst, kan inte fatta att man aldrig lär sig... Man har alltid ångest att man (tomten gjort) för lite paket.



GOD JUL allihopa !!!

Vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul ! 

Hoppas ni varit snälla så ni kanske får träffa tomten :)



Dan före dopparedagen

Ja idag blev det sängen till väldigt länge då jag var så färdig från gårdagen. Senare på afton blev det en akututryckning till stan för att mamma och pappa hade tappat bort en hel kasse med dyra julklappar. Sprang runt och letade och kastade ut mitt telefonnummer hit och dit ifall någon skulle se kassen. 

Sen blev det hem för att fixa klart resten inför julafton. Magnus hade tack och lov varit så himla duktig på att städa när jag varit borta så jag behövde bara hålla i skurtrasan för att den inte skulle ramla typ ;)

Barnen har så klart varit himla uppspelta och Maja och Melvin ville passa på att sova över i Petras säng då hon fortfarande är kvar hos sin pappa och inte kommer förrän imorgon. (så hon lär väl bli måttligt glad när hon läser detta därifrån) Dom har dock sprungit ner flera gånger och sagt att de inte kan sova..för det är för mörkt, för ljust, för mycket ljud, för spännande, de är mörkrädda osv :) ...De lider helt klart av Tomtefeber :D



Sön-Mån

Ja så var det ju den sista dagen på min utredning i Umeå. 5 timmars tester för huvudet och kroppen. Var TOTALT färdig och somnade direkt jag kom hem med så ont att jag trodde jag skulle gå av.
Hann dock på Söndagen njuta av syrrans gratisvarmvatten ;)  Samt äta lite av mitt favoritslisk "Glass med chips" (Funkar även med strips och mjukglass) 



 

Middag på Johanna i parken





Blev ankbröst till middag på Johanna i parken som var supergott ! Jag Sandra och Petra åt tills hockeygrabbarna kom tillbaka från matchen och alla började mingla på Station 8.

Jättetrevlig kväll !!! :)

Årets Gubbmatch

Ja så var det ju då dags för den stora matchen för alla avdankade gubbar :D
Trodde ju så klart inte det skulle finnas kvar några krafter för mange med detta oxå då han ju inte så himla fräsch under dagen :)  Men men, han gav sig inte utan slet på dig hockeygrejorna och spelade den omtalade matchen.
Blev 6-6 :)  (ni vet så där psykologiskt som det behövas i stridens hetta bland pojkar  ;) 



Själv hann jag inte se så mycket då jag, sandra och petra  hade bokat bord på Johanna i Parken.  Var så klart orolig att det skulle bli skador på gammkropparna men de verkar ha fisåkt så det var ingen fara ;)


 

Lördag

Jag och Petra skulle in på stan för att hinna gå en sväng innan hon skulle med bussen till sin pappa. Plötsligt sätter sig Mange upp och säger att han oxå tänkt följa med (!!!) Detta trodde jag var en omöjlighet efter gårdagens julfest med hans jobb :D 

Vi tog ett säkert kort med Tacotallrik (med extra ost) på Dallas.



Klädval ?

Idag var jag på jobbet en sväng. Fortfarande rejält sliten och har värk som sjutton efter utredningen i umeå. Känns som jag blivit överkörd av en pistmaskin. Fick både en jättefin julklapp samt smarrig julmat av jobbet. Åkte sen hem och sov ett bra tag.
Senare åkte jag och Petra in till stan för att möta upp min mamma som behövde lite julklappshjälp.

Själv hoppades jag hitta något roligt inför morgondagen då det ska bli middag ute med några vänner. Affären Cativaa har ju tyvärr konkat så där var det rejält med Rea idag!  Hittade denna jag blev helt förälskad i. Vet dock inte hur sjutton jag ska ha den, men det kanske ni kan hjälpa mig med :)

Med skärp? Med kjol under ? eller ha den som den är utan något till ?




Eftersom Magnus har haft julfest med jobbet ikväll så har jag och Petra sett (jag sovit) lite film. Nu är det dock dags för sängen. Godnatt !  


Sötsak


Hos syrran innan Thailand




parkering

Det blev en lång första dag med hårda tester för kroppen. Var helt färdig och hade sjukt mycket värk när jag kl 20.00 lämnade sjukgymnasten och läkaren för att gå mot hotellet. Denna mysiga parkering fick mig lite glad :)  
Borde finnas mer av sånna tycker jag.



GOD JUL på er !!!

Blir mycket för mig dessa dagar så jag kommer att vara borta från bloggen ett tag.
Ska till Umeå på medicinsk undersökning mån-tis.
Sen har vi begravning av mormor på ons.
Så tills dess jag är tillbaka... ha en härlig juletid ! 
Här kommer vårat julkort till er alla! 

/ Kram Helena


Lilla Julafton

Så var det äntligen dags för lilla julafton i Boliden. Den var ju mest till för syrrans barn som ju då är i Thailand över julen. Men även de andra barnen fick några paket av den snälla tomten :)  Det var mycket spekulationer om just den skäggiga mannen innan han tillslut dök upp. Vem är han...hittar han hit... finns han... är det någon som ska klä ut sig... Men så klart de sen såg att han fanns !!!! Tack och lov hade han fått brevet som barnen skrivit om denna extra jul ;)


Lucia i Boliden

Ja eftersom syrran och hennes fam (Erik, Olle och Alva) drar iväg till Thailand i två månader över julen så firar vi lilla julafton på Lucia istället. Så då blev det först lite åkning på skridskor...



Olika bilder från samma tillfälle

Vill här bara visa här hur olika korten kan bli under en plåtning med samma person.
Har fler men visar här några ex. från ett tillfälle.

Modell: min kompis Jennifer Kjos Lundqvist (som bor i Oslo numera)
















KAOS

Humm... Melvin som varit hemma sjuk idag har tjatat hela dagen om att han ska få städa sin garderob (som ju konstigt nog är något han väldigt ofta gillar att göra. Älskar att vika kläderna och sortera färger osv)
Visst sa jag tillslut och lät han göra det. Han kom glatt ner när Idol började och sa att han och Maja hade fixat på i garderoben. De var inte riktigt klara sa de och när jag då kl 21.30 skulle följa med barnen upp och sova möttes jag av nästa chock. "Alltså mamma vi är inte riktigt klara så jag vet inte vart jag ska sova"



Blev en snabbröjning ner på golvet och sköt upp eländet till morgondagen...
haha.. ja jag säger det igen.. barn är söta.
 
Nu är det någon minut kvar av IDOLfinalen... Spännande värre... Hejja Kevin !!!

Elchock !!!

Detta var det jag mötte när jag öppnade min trasiga brevlåda idag... HJÄÄÄÄLP !!!! detta är bara för November måndad !!! Säger bara tack Tomten för den julklappen !



Änglar små

__________________________________________________________________________

ELVIRA






__________________________________________________________________________

MOA



__________________________________________________________________________

ALVA




__________________________________________________________________________



Några "vill ha"


Stolt mamma

Vet att det blivit mycket hockey nu denna vecka..men jag ÄR SÅ STOLT !!!! :)  så jag bara måste ...  

Idag började det tidigt med tjatet om att få åka skridskor.. Petra satt och hoppade i soffan innan maten och jag lovade att vi kunde fara dit innan Melvins träning så de fick åka lite. Blev dock i mörkret då jag förgäves inte fick igång lampan över planen. Men det var inga problem för dem. :)


Mitt nyttiga liv hinderprövas

Melvin ville göra efterrätt igår. Blev kladdkaka. Onyttigt värre. Jag höll mig rätt länge men sa i vanlig ordning att jag kanske kan börja mitt nyttiga liv dagen efter. Tog en bit och sen var man fast.

Idag när man då kommer på jobbet så står en skål med mina favoritgodisar (snöbollskola) på mitt skrivbord (!!!) Huuur lätt är det då att hålla sig ???  suck... Tror dock jag vet vem den skyldiga är !!! morr ... :)  Antar att det är ett karaktärtest då denne ju vet att jag egentligen inte äter godis (oftast) !!??
Höll mig nästan hela tiden jag var där..men när jag skulle gå så hade jag lika förbaskat rejält mycket vitt pulver runt munnen av snöbollarna. Börjar snart känna att jag kanske ska börja detta nyttiga livet efter nyåret istället ?
Vad tycker ni ?
Eller har ni tips på hur jag ska fixa det här utan att falla i fällorna kanske ? 
Usch.. känner mig urusel på detta.
 



The Cardigans

Här kommer två favoritlåtar med The Cardigans
 
 

Måndag

Kallt som sjutton med 20 minusgrader när man vaknade. Åkte iväg med barnen och insåg att det var dags för en skvätt bränsle innan pärlan skulle börja huckra. Skvätt var det rätta ordet. Jag kollade in mitt konto 62 kr (!!!)
Testade ringa syrran för att höra om hon kunde föra över lite pengar åt mig då hon har alla mina koder osv (detta händer rätt ofta då jag måste uttnyttja elkontot för att pengarna tagit slut)
Men hon låg och tog sig sin skönhetssömn. (och det vågar man ju inte störa)
 
När jag sen skulle upp med tanklocket så gick den så klart inte upp !!! Försökte och försökte men icket. Jag fick pallra mig in för att be om en svamp med varmvatten och en påse. Jag engagerade tillslut hela Statoils personal och gubbar kom från sina pumpar för att försöka hjälpa mig upp med locket. Tillslut med lite våld så gick den upp. Och då var det dags att skamset då bara tanka i för 58 kr och sen gå in och betala dessa ynka droppar.


Sen åkte jag en sväng på jobbet. Hörde hur de haft det på julfesten som var i fredags som jag inte hade ork kvar att åka på (pga mormors bortgång) Sen tog jag mig hem i snöröken för att vila. 
Klockan15 var det dags att möta upp min mamma och hennes bror på Fonus.
Där vi bestämde mera om begravningen osv.

Hem igen och det blev en herrans påklädning av alla barn. Moa hade fotbollsträning, Maja hade dansträning och Melvin hade hockeyträning .. SAMTIDIGT (!!!)

Petra hade dock inget och följde då med på Melvins första hockeyträning. Spännande värre :)  Men OJ vad det snöade.




Har nu varit ute och gått med min granne. Var så tungt att jag ångrade mig direkt jag kommit från vår gata. Men det var ju bara att bita i det sura äpplet och fortsätta. Mitt nyttigare liv var åter igång. (tills jag kom hem och såg en chokladboll i en låda... i frysen)

Gamla Hockeyhellan och nya "lill-Foppa"

I går kväll tittade jag (Magnus jobbade på hockeyn) på Isduellen mellan alla Stjärnor på is.
Helt klart rätt par som vann, (tycker faktiskt det borde tända till mellan Markus och Johanna) 
Men måste dock säga att Jesper var helt okej oxå i sista duellen.

Idag var vi bjuden på julfika hos Manges mamma. Mitt nyttigare liv blev därmed hastigt bortglömt men återkommer för hoppningsvis imorgon.

Halkade dessutom in under min bil när jag skulle skrapa rutorna. Så klart i riktigt höga stövlar (ni minns dessa)



så fallet blev flera centimeter hårdare än man är van att fall i. Knäet hade dessutom endast en nylonstrumpa som skydd. Men men.. bara att bita ihop, jag har ju ett till knä :)

Sen hade jag ju fått ett samtal att de ska börja med Hockey för Melvins ålder här på hemmaplan. Han har ju frågat och tjatat så länge om att han ska få börja och nu känns det som att det är dags när det blev så bra tider och allt. Så vi har köpt lite nya skydd åt han som han då fick när han kom hit idag. SÅ himla söt, jag blev helt tårögd över hur glad han blev :) 

Han sprang runt  hela tiden "Alltså mamma jag kan inte tro att det är sant !!! jag är så pirrig att jag tror jag pinkar ner mig !!! JihoOOO !!!" Ja sen kom ju då alla AIK ramsor då.. :) 

Jag slet ju även fram min gamla hockeytrunk för att visa honom.. (ja det var ju några år sedan jag slutade men ååååh va gott det luktar ;) mmm... blir så sugen att slita på mig grillorna igen, men vet ju att jag inte pallar med det med min gamla skröppelkropp.

Så här farlig kunde jag se ut efter en match förr i tiden :D  (som ni ser gillade jag inte heller då att vara med på bild, men fick inte behålla hjälmen på när det skulle in i tidningen, taskit tycker då jag :)



Minns faktiskt denna match så väl när jag ser på korten ... då jag spelade med gips och spruckna ben i handen. (ja jag vet.. idiotiskt) Försökte dock döja detta så gott jag kunde.. för inte kunde man missa en match heller ;)
Läkaren sa dock varje gång jag kom för att gipsa om det att  "Ja nu är det ju så att vi har ju tidningar vi oxå"... och så la han på en REJÄL klump vid ovansidan av handleden så jag inte skulle få på mig handsken. Jag kunde ju dock karva bort detta och spela ändå ;)
Köpte då bara en ny gipsbinda för att snygga till det hela sen ;) ..bus bus... och ont tog det..men vann det gjorde vi ;)



Nej nog för att det var tider det, så är det väl bättre att stå och hejja vid sargen på Melle nu då istället. Riktigt längtar att se småkillarna på isen imorgon :)  



Nöjd kille ... Eller vad tror ni ? :)  


Enkla bakrecept önskas !!!

Ingen som vet några enkla (men smarriga) recept på julgodis eller kakor så här i juletid ?

Kära mormor


Första möten i Stockholm

Ja det jag gillar med bloggandet är ju att man inte "behöver" lägga ut bilder som är så där jättebra utan mera bilder som betyder något :) Man kan lägga ut bilder man tagit med telefonen osv.
Tittade nyss och såg lite bilder från min första ensamma stockholmresa när jag varit så galet dålig i flera år att jag inte kunnat göra något. Kunde knappt gå året innan. Tog mig mod att beställa en biljett med lite hjälp av en kompis (Jenny) Magnus och några kompisar till honom skulle byta fönster i huset och han förstod nog att jag skulle bli hypergalen av allt skräp och damm som skulle ligga överallt så han tyckte gott jag kunde åka ner om jag ville det. (dock är jag rätt obrydd om sådant men jag höll med ;)

Spännande värre var det då jag inte träffat nästan någon av de jag skulle träffa. Men jag kände att jag måste ta chansen då biljetterna bara kostade 290 kr.
Träffade ju Johan Sjöbeck och Hanna Björkstedt, min kusin Anna och hennes familj, Jessica (Tove) Frank och Robert Kollin.




RSS 2.0