Halsbränna.nu

Herregud vad halsbränna jag har numera. Har knappt haft det i hela mitt liv men nu känns det som att jag fullkomligen sprutar eld. Vaknar på nätterna och har så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
För någon dag sedan fick jag vända i dörren på jobbet och fick kasta mig in på Coop för att se om det fanns något åt detta. Tog mig dock bara till Lokan. Trodde väl att jag skulle kunna släcka branden i halsen med den. Fick dutta i mig tills jag kom hem och kunde ta lite samarin. Nu har Magnus dock skaffat Pepcid Duo åt mig.

Har ni något annat tips på vad man annars kan göra för att få bort detta ? och vad bör man INTE äta/dricka ?

Det kan väl inte ha med stressen och dessa mikrouppvärmda kopparna va ?


Helgens äventyr

Ja här kommer lite bilder från helgens bravader...



2a Veckans låt från förr

En klar mellanstadiediscofavorit låt !!! ;)   Visst minns ni denna ?
 


Vilken låt är din höjdare från förr ? 

Tacogratäng !!

Ja på begäran så lägger jag in ett till favoritrecept. Jag gör lite extra så det ska räcka till oss alla och lite matlådor! Men här ser ni så enkelt det är. Den är dessutom bara SÅ god. En jättebra maträtt att bjuda på om man vill vara hyfsat säker att det funkar för både barn och vuxna.









För: 5 personer

Ingredienser

500 g köttfärs
1 påse tacomix (krydda)
2 dl creme fraiche
1 ask philadelfia ost (original)
röd paprika
gul paprika
champinjoner
majs
tomater
Riven ost
Chips Cheese Taco el Tortillabröd

Beskrivning

Blanda ihop creme fraiche och färskost och bred ut de i en
ugnsfast förm.
Stek köttfärsen och blanda i tacomixen,
töm färsen över ostmassan i ugnsformen.
Blanda sedan med grönsakerna och ta sedan rivna osten
längst upp..
sätt in i ugn på 200grader tills osten har smält
och fått färg.

Indiska

Var på jobbet på morgonen efter jag skjutsat barnen. Tog mig sen in på stan för att försöka se om lite julklappar så jag ska slippa stressa mot slutet. Jag brukar ju köpa lite saker åt mig själv i julklapp så jag vet vad jag längtar efter ;) Tänkte iaf först att jag skulle slå in den här tunikan jag hittade på Indiska men kan nog inte hålla mig ända tills jul. Visst var den helt okej ? 

 

Hittade även ett par REA-skor åt Petra (då vi bara hittat igen EN av hennes nya vinterskor ...suck) Dom blev iaf godkända :)





Nu har Mange och Petra åkt på hockeyn och de övriga har mysit i soffan till en julfilm.



Färgbyte

Har bytt färg på bloggen som ni kanske ser :) ... Blir ju så fort less... :D

Bättre eller sämre ?

Snö och julpyssel

Skyltsöndag och snön öser ner som på beställning :)  Kanske dags att släppa in våran vakthund ?



Blev lite inslagning av paket och när barnen kom så skulle visst lite tomtar fram.

Måndag var det dags för utvecklingssamtal för petra. Det var inga problem så vi kom snabbt därifrån. Gick sedan en sväng med Karre innan CityAkuten.  

Lampköp och besök

Ja det blev en lååång sovmorgon och vi steg nog inte upp ur sängen förrän kl 12.00 (vilket INTE hör till vanligheten då vi brukar stiga upp rätt tidigt även när vi inte har barnen) 
Upptäckte då till min förskräckelse när jag skulle smyga mig på toan att vi hade främmande på ingång på gården. (Hjääälp !!!!)
Så jag kastade mig in i duschen rent i panik så de skulle "förstå" varför jag inte hade kläder på mig så där mitt på dagen och hoppades att jag hade hunnit städa hyfsat innan jag lagt mig.
Sängen var ju dock totalt obäddad och fönstret fördraget. Magnus hade sågat hyllorna till hans nya garderob vid hallen så det var spån och bräder överallt.

Sen kommer det klassiska.  
-"Men inte väckte vi er, låg ni eller ? " 
-"Viii ?? den HÄR tiden?? men gusis vi har ju varit vakna länge, vi har ju barn vet du"  ... Harkel...

Nåväl, skönt att komma igång ordentligt iaf. Vi tog oss ner på stan för att se efter lite julklappar. Hittade dock dessa lampor vi köpte till oss själva. Skitsnygga på claes olsson faktiskt. Under två hundra kr dessutom !!! 




Blev sen att slaska i sig lite kebab från torggrillen i bilen innan vi åkte ut för att se på lite bygg-grejor. 
Hem igen och det blev lite listuppsättning (ni vet sånna lister man jämt väntar med då allt annat varit klart länge) 
Sen satt vi upp hyllan som Magnus byggt och målat.  Ska bara sättas på dörrar så vi kan ha DVDfilmer osv i den.



Sen tänker jag köra på dessa gardiner i jul. (Hade dom förra året på vintern) Är ju inne med svart i jul så det får funka utan rött  känner jag :) 





Såg faktiskt himla snygga julstjärnor på Rusta i svart ! fanns även jättesöta i rosa och turkost oxå jag nog ska köpa till barnens rum. Kvallan var inte så där plastiga utan såg riktigt rejäla ut.

Dessa fina förvaringslådor hittade jag på ÖB för ynka 39 kr (om jag inte minns fel) för tre stycken!! Perfekt storlek för att rymma lite mera än bara några småsaker. De ska hamna i manges nya garderob när den blir klar :)





Fick sen besök av min snygga och trevliga jobbkompis Inger och hennes bror (som var på besök från Luleå). Vi hade det så mysigt och trevligt så. Blev lite Te snacks och mycket slisk till Stjärnor på is. 



Nej imorrn är det ju skyltsöndag så då får man väl ner och rota i lådorna efter lite julbelysning i fönsterna. Har hittat igen min bortsprungna låda som gömde sig hela förra julen. 

Sitter själv nu och försöker blogga lite och läsa lite mail från er som skrivit. (svar kommer även om det kan ta någon dag)



Mange är fortfarande och jobbar som vakt ikväll men han ringde nyss och undrade om jag ville ha något från MAX när han slutar...(mitt i natten) 
Jag tänkte  - Visst skämtar du ?? MERA SLISK (!!!??) så sent ??... Aldrig i livet !!! Jag ska ju vara nyttig nu!!!...

Men men... som vanligt tänker jag i nästa sekund  "Jamen idag har jag ju lix varit så onyttig, lika bra att fortsätta... och börja mitt nya liv ... imorgon ...





 

Glamour och Björn Axén

Idag vaknade jag inte till The voice utan av att telefonen ringde och där var jag fast.
En försäljare, så klart trevlig som sjutton.
Jag som skulle träna mig att säga nej hade inte en chans när han tog mig så där tidigt på sängen.
Tidningen Glamour med schampo och balsam från Björn Axén (för krulligt, färgat och slitet hår) kommer snart att dimpa ner i min trasiga brevlåda.

Allt detta som TACK! och att de ville visa deras uppskattning för att jag tidigare varit prenumerant och avslutat (!?)
Nåväl, alla trix är väl säkert tillåtna i säljvärlden har jag förstått :) 
Kan väl vara trevligt med lite bättre balsam någon gång så det blev väl inte helt dumt denna gång.


Tittar ut och ser att det snöar för fullt så det känns äntligen lite ljusare ute. Hade tänkt gå en promenad men nu är orken redan borta. (vart sjutton den nu hann fara på 30 min. Har ju bara hunnit klä mig) Får hoppas den återkommer efter en sväng i soffan och några koppar kaffe. Fingrarna har inte vikt ut sig helt ännu så jag ska inte skriva så mycket nu.

Har ni några tips på goda energidrinkar, smoothies eller andra saker man blir pigg av så berätta gärna :)   

Stresshantering och Byske

Efter två dagars konstant sovande med värk tog jag mig upp till min stresshantering. Blev sedan en sväng förbi jobbet på Optronic. Skönt att träffa alla igen och få prata lite med dem. Åkte sen hem och la mig igen för en sovis då jag fortfarande var riktigt trött och slut. 

ZZZzzz...ZZZzzz...ZZZzzz...

Petra och Magnus åkte sen på hockeyn och själv fick jag ett samtal från min vän Jenny i Byske som slutade i att jag tog bilen dit för att titta på lite julklappar.
Är ju alltid lika kul att hälsa på hos andra då man får så mycket inspiration. Jag möttes av ett hav av levande ljus genom hela huset. Vi hade det så mysigt och Jenny är så himla gullig. (när vi jobbade ihop på Optronic skrattade vi varje dag så mycket att man var tvungen att sminka om sig innan dagen var slut) Dom har så otroligt fint hemma. (smygtitta på några av bilderna nedan) 

Skönt även att verkligen ta sig tid att hälsa på någon då det inte blir så ofta. Rätt många verkar ju ha så uppbokade tidsplaner nuförtiden och man vet ju hur mycket tid barn, idrott och jobb osv. tar så det kan ju vara svårt att pricka av när det skulle passa. Själv är jag så ofta (läs jämt) orolig att man stör och så blir det att man stannar hemma istället dumt nog. 







Fick med mig två blå doftande ljus av henne jag tänker hitta en plats åt imorgon. Så snällt så! Tack Jenny! :)
Har hållit mig vaken för att se Nytt läge ikväll. Men nu är det hög tid att lägga sig igen. Jag som trodde jag skulle ha sovit "igen" tiden och nästan bli överpigg, men icket. Har gäspat så mycket att jag tror vi har dammfritt här hemma nu.

Sov gott!

 


Trött och ont

Ja i natt har jag inte sovit många timmar. Har vaknat och vaknat. Har haft rejäl värk så jag stannade hemma idag. 

Ska fortsätta vila nu... men har ni något roligt (kanske en rolig historia eller något annat kul ni kan berätta) så skriv gärna så man får något annat att tänka på.


Pälsmössor

Ja nu är det bara att plocka fram sina lurviga favoriter igen :)
Helt inne nu är ju dessa pälsmössor. Jag hittade ena på H&Ms herravdelning och är hur skön (och snygg;) som helst! Billig dessutom! ( 98 kr )

Den andra (HÄRKLILA mössan) fick jag av min pappa förra året och den är oxå sjukt snygg, dock rejält mycket dyrare än den andra!




Varmt och mysigt :) Nu får snön komma !!!



Fler tuffa roliga julklappstips

Här kommer lite flera roliga...  ja en del helt galna julklappstips ;)



Söndag Boliden

Jag Melle och Petra åkte till Boliden för att inspektera tapetseringen och takmålningen. Tidigare var det ju rätt mörkt tak och en gul varm tapet som gjorde att köket var rätt mörkt. Nu (valde jag ;) en vit tapet med lite glansigt mönster som gjorde att köket blev jätteljust och trevligt. Just för mamma som då inte ser nästan något tror jag det här blev en stor skillnad. Pappa höll på att måla halltaket när vi kom så det kommer att bli stor skillnad över hela huset. (Lägger väl upp en bild här till dig syrran så du hinner se innan du pyser till Thailand)




Här Melvin och Petra i sina nya slalomdressar...lyckliga över snön som fanns i Boliden.

Lördag Hockey Myspys

Vaknade av ett himlarns massa dunkande. Barnen hade glömt bort att det låter liiite mer på undervåningen när man hoppar på deras golv. Nåväl klockan var rejält mycket ändå så det var väl ingen större fara :) 

Idag var det hockydags så barnen var rejält uppspelta. Första gången för Maja och Moa så visst var det spännande. AIK mötte Djurgården. Rätt skoj med barnens olika intressenivå på hockeyn. Petra är så otroligt inne i allt hockeysnack.. kan massor om alla spelare och är helt inne i spelet. Melvin han tränar ju på dessa hockeyramsor 7 dagar i veckan så det är ju rejält gulligt när denna lilla späda kropp får till denna grova grabbrösten när han hänger med klacken :D
Moa följde nog med i sångerna och klappade friskt i händerna. Maja däremot var väl lite mera inne på varför de kastade så mycket skräp överallt. Frågade efter halva matchen "Vilka är det vi hejjar på?"  "Helena, ser du !!!!... en fluga !!"
MEN inte ett ljud om att hon (eller någon) ville hem trots att vi var där i rätt många timmar.
Maja blev mer och mer inne i spelet tillslut när man fått förklara lite... Barn är SÅ söta.. :)  



Sen blev det myspys till Stjärnor på is :) ... trodde ju att de skulle vara rejält trötta efter att ha stått på hockeyn så länge men här skulle det dansas.





Nu sover alla barnen sen länge. Jag ska nu smyga och se om Magnus är vaken eller om jag kan roffa åt mig fjärren och se på vad jag vill i sovis ;)     SOV gott !!!

Julklappstips med roliga saker


Har sökt efter lite julklappstips :)



Har en kompis som har detta häftiga knivställ "Voodoo"  som är bara jättetufft !!!
Skulle även vilja ha krokarna men har svårt att välja färg...  så jag ska fundera ett tag till...


Tycker salt och pepparkaren är supertuffa !! (hade jag varit ungkarl så hade jag aldrig tvekat ;) ... och hade jag varit bättre på att baka hade jag säkert satsat på dessa bakformar till något roligt tillfälle...och hade jag tänkt ha fler barn så hade jag säkert köpt dessa tuttar... OCH hade jag läst mera hade jag säkert köpt dessa coola bokmärken... :D .. så det är väl bäst att jag visar er som är lite bättre på dessa saker !

Fredag

Morgonen var lugn och alla barnen var klara samtidigt.




Var en sväng på jobbet och hann bara hem innan de ringde från hörcentralen och sa att Melvins hörapparater var lagade. Tack och lov kostade det inget.

Dagens hörapparater är ju jättefina för barn.. man får välja färger... eller så välja en bild på själva proppen i örat... (Melvin har ett flygplan) 



Här hemma har vi en slinga till TVn för att underlätta hans TV-tittande. I skolan har fröken en mick. Det finns iaf oändligt med fina hjälpmedel. Såg just att man kunde sen koppla in bluetooth'en direkt till hörapparaterna !!! Här är en speciell sån manick.


Här nedan är två bilder med honom .
Hade tänkt att ljuset och skuggan på denna skulle tala lite för hur mycket fokus det blir på hans ögon när han inte hör så bra. Han behöver ofta läsa läppar trots att han har hörisar.


Bilden heter "Read my lips"

Här är en till bild jag gillar på honom när man ser hörisarna.


Bilden heter "Thinking"

Undrar ni om något om detta så fråga gärna på :)  Jag svarar så gärna !

Vad vill ni?


Känner mig lite kluven... 


  

om jag ska fortsätta skriva/blogga här... 

Vad vill ni helst att jag ska skriva om egentligen ?
Vad tycker ni min blogg ska innehålla för att den ska vara intressant ? 

Dokumenthållare

Fortsätter med temat ordning och reda. Rätt nöjd över dessa billiga och snygga dokumenthållare från Åhlens  :)



Ordning Stress Filip & Fredrik

Mitt måste = almenacka när vi ha alla fyra barnen. :) 

Det är ju som ni förstår inte bara EN sak att hålla reda på med alla dessa gympor, läxor, läkartider och träningar osv...






Gäller bara att hålla reda på vart den håller hus... då den helst ska följa med vart man än går.

Fortfarande ont i kroppen idag..men har inte sovit (på dagen) lika mycket som tidigare i veckan. Var ju på stresshantering på fm och jag måste säga att man blir ju nästan utbränd av dessa parkeringsautomater. För inte har man pengar när man har bråttom... och DYRT är det(!!) så det räcker ju inte med någon krona om man lyckats göra något fynd i handväskan. P-skivorna gäller inte... Inte en kiosk att växla inom räckhåll...

Sen tänker man... "Men undra om någon P-vakt verkligen kommer under den här tiden, jag vågar kanske chansa i alla fall? " och tror ni inte att jag bara hinner tänka det så ser jag en liten blond tjej i en bil krypa in på området. Så klart en parkeringsvakt som då parkerar två rutor ifrån min bil.  DAMN !!! Panik panik...

Skulle jag kasta mig iväg med bilen igen för att hämta ut en hundring för att sen måsta till nästa ställe och växla den ??? Det var bara några minuter kvar innan det började och pulsen var uppe i 200 så jag kunde inte tänka, utan blev helt paralyserad och bad att hon skulle hiva sig bort från stället. (jag är ju dessutom syrran som vägrar komma försent till något)

Bestämde mig för att chansa iaf. Tänkte att är hon nu här så kanske hon pallrar sig iväg och inte kommer innan jag är tillbaka.
Kastade fort i de futtiga 6 kr jag hittat och rusade svettigt och stressigt  iväg för att lära mig .... stresshantera.

Sen snabbt ut och dra smygen när man kom tillbaka till parkeringen. Nästan lika spännande som att smyga fram kort när man spelar poker. Man försöker liksom hänga sig runt bilen flera meter innan för att om möjligt se något plastigt i framrutan.
  
PJOoH!... jag hade klarat mig denna gång. (så idag har jag tjänat några hundringar jag tänker Tradera för ;)

Fick ju dock en P-bot för ett tag sen när jag ställt in min kära P-skiva ...kollade innan jag körde in..och såg den blå klisterlappen som visar att P-passet gäller...Parkerade i lugn och ro längst ner ... men lika förbaskat när jag kom tillbaka så satt det en grå lapp vid torkaren.  P-passet som då visade sig gälla på ALLA parkeringar .. UTOM just där jag stod ... morr  

Har haft Filip och Fredrik här i em ... (ja inte Hammar och Wikingsson) utan Melvins två kompisar. Jag måste väl säga att det är liiite skillnad med grabblekarna då de blir fler av den sorten... Sjörövare... Svärd... Monster... Fäktning... Tävlingsspring... ja jisses...   

Nu ska jag vila i soffan innan barnen ska läggas...

vi hörs!

Rosa hår och ny telefonpryl

Blev väckt av Melvin som kom inspringade i sovrummet.
- Mamma skynda dig upp! Det är min lyckodag! Sen började han slita i rullgardinen. När jag fått upp ögonen bländas jag av det vita pudret som låg som ett tunt täcke på gatan.
-Det har snöat !!!! det är pizza på skolan !!! och vi har fått byta platser... fast det var ett tag sen men det är ju ändå tur va mamma !!!?? 
Underbart med sån entusiasm att vakna till :)

Slog som vanligt på The Voice. In glider Josefin Crafoord i sitt nytonade ROSA hår !!! Måste dock säga att det funkade på henne !!! lite blondvitgrårosa (dvs inte så knalligt)

Sen fick man ju även se lite av min favoritbonde Peter (han som dejtar killar) som ju varit en storstadskille som tröttnat på utelivet och blev sen av med körkortet och då bestämde sig för att hålla sig ute på virsan och föda upp hästar. Han skulle man lätt må bra av att ha i sin omgivning.  

Det roligaste av allt var ju ändå den nya inneprylen (från Japan) Emilia de Poret kom med som present. Om ni minns de gamla telefonlurarna med spiralsladd, så där har ni den!!! Man kopplar in denna stora telefonlur som bluetooth och går sen runt och pratar ..haha.. Så klart i olika färger som högblank silver mm ! se här på ett ex 

Själv skulle jag inte tagit svart dock :) . Skulle lätt köpa en sån då jag tror att mina fingrar har lättare att hålla i en sån än en tunn telefon man måste krampa runt. (om den nu inte väger så mycket förståss)


Har nu skickat iväg mina barn och skjutsat magnus barn på sin skola och ska vidare på stresshantering.

Bloggfrågor

Kopiera gärna frågorna nedan och lägg in era svar oxå (som en vanlig kommentar) Svara på de ni vill bara :)

Favoritcafé:
Wayne's och Ainas  och uppe på CK (oj blev tre)
Favorittidning: läser så sällan men det är väl alltid kul att bläddra i en skvallerblaska. Norran funkar ju oxå. 
Bästa saken som händer i vinter:  Husvagnen så klart !!!
Favoritplagg i garderoben just nu: Har just nu en väldansch o-ordning där så jag tar det jag hittar.
Vad gjorde du för två år sedan: Var jag så dålig att jag nog låg och kved i mina smärtor
Längd: snart 1.60..
Vanligaste färgen på mina kläder: grått, ceriserödlila och svart.
I vinter kommer jag att gå klädd i: raggsockar och rosa Helly Hansen-underställ
Men absolut inte i: nätstrumpor
Mig själv med tre ord: Liten Sprallig Livsnjutare
Jag tränar: fingrarna.
Humör just nu: glad men lite smått orolig.
Är det nåt du absolut inte äter: Sånt som jag inte har råd med och mögelost.
Kläder just nu: jeans, grå polotunika samt invirad i en lila filt runt detta som en klänning.
Vad sa du senast: Typiskt ! (hörcentralen hade stängt just idag när jag skulle lämna in Melles trasiga hörapparat)
Fisk eller badkruka: om tävling i rutchbanor så fisk ... hänger annars gärna i bubblorna... är det kallt ställer jag gärna upp som handdukshållare.  
Morgon- eller nattmänniska: natt. Är tokstel på morgonen och kan knappt röra mina fingrar.
Sparare eller slösare: Sparare till en viss gräns. Otrolig på impulsköp.
Vad är du mest nöjd med på din kropp: Mina skomakartummar! annars behöver man väl ett gäng med klädnypor till allt annat.
Har du några homosexuella vänner: många.
Bio eller promenad: promenad blir det väl oftast men hinner med någon bio ibland nu när jag kan sitta.
Är du kittlig: ja jisses... rör inte mina fötter !!!!!! 
Det bästa med att vara... sjuk är att uppskatta livet när man blir bättre
Rädd för insekter? Nejdå, bara djur som lurviga spindlar har jag lite svårt för.
Har du några vänner som är transvestiter? Faktiskt inte
Största svaghet: Att inte kunna säga nej.
Det här är jag bra på: lyssna kanske (och shoppa)
Bästa bok? Har knappt läst någon bok. (väntar alltid tills filmen kommer ;)
Chips, morötter eller godis? Chips.. men helst flamin' hot cheez cruncherz!
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? redan gjort bägge
Vilken är den roligaste fest/tillställning du varit på: Syrrans bröllop
Sova kloss eller själv? Helt klart själv om det är varmt. Har nog problem med min egen hud mot min när jag sover :D
Vem skulle du helst vilja tacka just idag? En vän på jobbet.
Om du var tvungen att byta namn vad skulle du heta då ? Hade jag blivit en pojk så hade jag visst hetat Lars-Jörgen (!!!) säger mamma. Men om jag var tvungen att byta nu får det väl bli Meya 
Stökigt eller välstädat? Nu när jag tagit mig ur stöket är det ju skönt med välstädat. (så gott det går)
Gillar du att sjunga? Ja, men sjunger gräsligt så det blir när jag är själv i bilen.
Vilken är din fulaste sak? måste fundera
Anser du att du är stark? Jobbar väl på det.
Om du skulle likna dig med en seriefigur/film/tv karkatär vem vore du då? måste tänka..återkommer  
Vilken kändis skulle du ta med på ett discotek: Helt klart Ellen DeGeneres
Använder du knark? Kaffe för att palla dagen... ibland vin för att somna... sen är jag ju en pillertrillare med all min värk.
Gillar du kramar eller pussar? kramar, pussar kan ju få en att tappa andan.
Civilstånd: Sambo

Drottningen och Möhippa

Ja som ni märkt har jag inte hunnit uppdatera på någon dag. Fick ju besök av drottningen och hon hade ju som vanligt rätt stora krav. Cola, Chips.. Filt och att Magnus skulle dansa för henne när hon kom. Då det sista inte kom på frågan konstigt nog.. så fick han sjävklart sköta servicen av henne själv...

 

Vi såg Idol och fredagsmyste. (Kevin var ju sjukt bra!)


Sen på morgonen blev det upp tidigt för att bli upphämtad av Mallan. För att sen åka på hemligt uppdrag i Luleå.
Vi åkte först hem till Cissi som då skulle åka och shoppa med sin svägerska Jossan som ska gifta sig i Thailand i Januari. DÄR på Hennes & Maurits stod vi andra och tryckte i en provhytt. Så när Jossan skulle komma och se på kläderna Cissi testade så stod vi alla där :D

Det första hon tänkte hade dock varit (eftersom de båda är lärare) "Vad gör cissi här med en massa elever"
Men SEN trillade poletten ner.
Hon blev förbunden ögonen och vi åkte iväg till Shiva Yoga Studio och fick en underbar timme med duktiga Lenitha. Sen blev det bastu och Jossan fick sig en timmes HÅRD massage.




så ni får fortsätta vara ny'fnikna ;)  kan bara säga en sak. DET VAR GÖÖRSKOJ !!! :D


Morgonen efter blev en låååång sovmorgon för alla... Vi packade sen ihop och jag körde hem i Malins bil (som inte lät lika häftigt som min med hål i avgasröret men). Där hemma var det inte så mycket mera liv i han som varit ut på hemmaplan (då hans tjejkompisar kommit upp från stockholm) han låg pall i soffan och bad att få stanna där :D...  så jag skjutsade syrran till bussen och sen åkte jag och Melvin till Boliden för att gratta pappa som fyllde år på farsdag. Dimma dimma och vi såg bara en meter framför oss så fort gick det inte.

Blev även en sväng förbi mormor som nu önskade sig mera stora kort... (kortet på mig var dock hennes favorit försäkrade hon mig)

Sedan plockade jag och melle upp Petra på bussen och åkte hem till de andra tre. Jag somnade omgående.  

Ännu ett skoklipp

Ja...så var det dags igen. Skor är något jag inte vågar titta på snart. Kunde bara lixom inte låta bli....


Föll direkt för alla spännen. Helt perfekt att man kan spänna själv efter önskad storlek. Grymt nöjd! :)

Rån och Nytt läge

Vaknade 04.20 inatt. Kunde inte somna om förrän ca 20 min innan väckaren skulle ringa och då är man ju i stort sätt död. Pallrade mig dock upp och tog mig till jobbet. Tack och lov var det inte lika kallt denna morgon så man slapp skrapa rutan (inte min favoritsysselsättning när jag ju har så ont i fingrarna). När man sen fått i sig kaffe och fredagsmackan så kändes ju dagen helt okej trots de få timmarna man sovit (men säkert såg man ut därefter, likt en vandrande zombie)  


Igår skulle jag och Petra gå på stan för att handla lite preseter åt bla pappa som fyller år på farsdag. När vi sprungit mellan Intersport och Stadium tre-fyra gånger så går vi ut från Stadium och inser att vi just kommit sekunderna efter Jackrånet på Intersport. Folk stod hukade över öppningen i mitten och min första tanke var att någon trillat ner. Tack och lov var det inte så det låg till men ett rån så där i källaren av ett köpcentra var väl inte heller något man räknade med. Glas låg krossat i och runt rulltrappan då det gått sönder efter att en kund försökt stoppa ena rånaren. Två togs inom någon timme iaf. 

Vi hittade iaf det vi skulle ha, (samt lite extra ;)



Såg nytt läge igår. Karin Myrenberg Faber (Pontus Gårdingers ex)  är ju en av inredarna som är med i programmet och hon gjorde ju en massa läckra saker man till en början tänkte "Herregud så hemskt" Men som vanligt har de sett helheten i huvudet innan och det blir så klart jättebra. Kul även att få följa med på en massa husvisningar. 


Inredare jag skulle vilja bjuda hem:

Frida Wanselius (Roomservice) Hon verkar så jordnära och mysig. Vet exakt vad hon vill men kan ändra sig ifall det inte funkar. Gillar kemin och buset mellan henne, Johnnie och Mattias.  

Jon Eliason
(Roomservice) Den söta lilla killen som springer/irrar runt med minst 60kg enegi och inspiration. Iaf jag får en kick av att bara se honom i sin inrednings-iver.

Karin Myrenberg (Nytt läge, Roomservice) Modern och vågar testa lite roliga nya saker.

Jannika Hernelius
(Roomservice, Från koja till slott)  Såg en tavla hon gjort som var så GRYMT snygg, så där fick hon min röst.

Inredare jag INTE skulle våga släppa lös i mitt hus:

Carouschka Streijffert  (Hon är ju jätteduktig men herregud när hon började stänka färg överallt !!! Proppskåpet, lister.. ja allt som kom ivägen blev nu prickit i olika färger.

 
Ett program jag VERKLIGEN skulle önska började om i svensk TV. (gick tror jag på tv6 tidigare på dagarna men är ett engelskt program) men det är ju mitt FAVORITPROGRAM jag aldrig missade ...

DEBBIE TRAVIS' Facelift  se här 

Ett program där hon (Debbie) åker hem och renoverar ett hus åt tex en fru,man, dotter, son, svärföräldrar el ett t.o.m ett ex. (Som då är bortrest) Man får otroligt mycket tips på saker man kan göra. Man får föja med under pysslandet och sen då få se när de filmar från bussen när den utvalde kommer hem och ser förändringen. (Kan tex vara ett källarrum, kök, vardagsrum, hon kan slå ut ytterväggar helt plötsligt :) ... Det är iaf ett fantastiskt program och jag hoppas verkligen det kommer tillbaka till rutan igen.

Någon mer än jag som sett det ?

1:a "Veckans Låt" från förr

Lägger här ut en låt som nog varit min favorit sen man gick i skolan.
Gruppen Heart har nog flest låtar i min samling här hemma. Love them!



 


Hösthimmel

Ett gemensamt intresse/hobby jag och min dotter Petra (12år) har är ju just fotograferingen. Hon är så otroligt duktig !!! På den här länken kan ni se några av hennes bilder  

PETRAS BILDER PÅ FOTOSIDAN

MINA BILDER PÅ FOTOSIDAN (4sidor)

Denna fina himmel hittade vi idag den lilla stund vi var ute:












Nu ska jag gå och se på (ett inspelat) Grey's och vila mina värkande armar ... so long! 


Spruta Trots Vaka

Idag när jag var på jobbet blev jag valskinerad (som Håkan Bråkan säger)  med influensavaccin.
Var lite osäker ifall jag skulle göra det men plötsligt satt jag där med en spruta i armen.
Känns verkligen skönt att aldrig mera behöva bli förkyld :) Dock fortfarande väldigt ont i huvudet och kroppen.

Satt med Petra och såg SOS familj som alltid är lika intressant. Ikväll handlade det om lite mindre barn och mycket om just trots. De gav detta boktips som faktiskt verkar vara rätt bra om man har småbarn.


 
i Trotsboken kan man få tips på hur man bättre kan hantera trotsåldern.

De tidigare programmen har ju handlat mera om barn i 12-14 års åldern så det har ju Petra sett med stora förskräckta ögon. 


Hade inte Mange (med ryggont) ropat från sovis att jag skulle slå på femman så hade jag missat Brother and Sister som är ett av mina favvoprogram. 
Skådisar som Sally Field, Calista Flockhart, Rob Lowe, Danny Glover och Ron Rifkin mfl vimlar runt och i familjen Walker. RIKTIGT bra serie (enligt mig). 

Ja nu har valvakan börjat.... men det tänker jag INTE spjärna upp ögonlocken alltför länge på. Just nu ser jag dock på Filip och Fredrik ( Racet till vita huset) som jag även såg på The Voice i morse promota för sitt program. De ska visst vara helt partiska (Obama :) 

Nej nu är det dags för sängen, så slipper jag räkna röster. Sov gott!  

 


 

Isabells dop

Eftersom jag var så dålig när Gudbrand och Jennifer gifte sig var det enormt roligt att få vara med på dopet av deras dotter Isabell. Lärde känna Jennifer under hockeytiden i Lövånger och sen dess har vi hållit ihop (vi är "en till" som heter Emma Nilsson, som även hon bor i Norge nu) 

Detta dop var så intressant när det var så långväga gäster med norska folkdräkter. Sen även att det var ett dubbeldop och jag även kände till det paret.  


SyskonMode

Hittade igen lite gamla kort här i datorn jag visade i min tidigare blogg.
Vilka KORT alltså..eller snarare..VILKA KLÄDER!
Man kan då inte undgå att det var ett visst sorts syskonmode hos familjen Andersson.

Mamma har berättat att det alltid skulle vara lika. Inget ärvdes utan allt köptes nytt och ....lika...




Någon som minns detta fenomen ? Eller var jag och syrran de enda som hade det så här ???   
(Tack och lov att vi fick en bror sen så vi kunde bryta mönstret) 

Om man tänker på barnen nuförtiden så tror jag de skulle bli fullkomligt GALNA om det blev köpt likadana och samma färg hela tiden (över en viss ålder iaf). Skulle man ens komma på tanken att köpa exakt likdana tröjor nu? (Eller är det jag som är skadad av detta sedan man inte fick ha en egen stil ;)  

Självklart okej med någon söt liten klänning som är lika... men ALLT !!!??
  
Vad säger ni?  

Mina barnbilder

Just nu är Petra och Mange på hockeyn. Jag får gång på gång sms hur ställningen är från de båda då de inte är på samma ställe då magnus ju jobbar. Själv har jag spenderat min dag i soffan och sängen under ett täcke. Har haft så ont i huvudet att jag trodde det skulle sprängas. Kroppen är ju inte helt okej heller men... Tänker dock inte lägga ut en hemsk bild med veka jag i soffan ;) utan lägger ut lite barnbilder jag tagit som ni kan titta på tills jag blir lite piggare...


Snygga titanörhängen

Fick i förrgår ett par underbara titanörhängen i brunt av min supersnälla granne Frida Sundbom.
Hon jobbar på Burmans Ur & Guld här i Skellefteå. HUR snygga som helst !!! Nyinkomna och finns visst i flera olika färgnyanser !!!




TACK FRIDA!!!

Halloween 2008

Så var det äntligen dags för den stora Halloween-dagen. Barnen har ju som jag förklarat haft halloween hela veckan i stort sätt. Men nu skulle ju pysslet och pyntet upp. Sminket och dräkterna skulle på.


Kladdmuffinsbak

Dagen innan Halloween var det bakningsdags enligt tradition. Fyra duktiga kockar och ju kladdigare desto bättre!



Skulle väl tro att meningen "Får vi slicka skålen" dök upp mer än 30 gånger :)




Petra hittade en snygg höst/vår-skinnjacka på Lindex-REA:n.

RSS 2.0