Flytt och Besök

Petra kom hem från lägret i Burvik på lördagen med bara ett fåtal timmars sömn. Hon verkar ha fotat och fotat med sin kamera vilket är kul att se när man inte hann dit (Jag var ju på lägret med Melvin samtidigt) Här är några av hennes bilder:

Petras bilder. Visst är hon duktig !!!

Sen i helgen har det mest varit flyttning på schemat. Mamma och Pappa byter hus mot Brorsans och Linneas lägenhet. Flytten gick väldigt smidigt då de kunnat flytta lite pö om pö ett bra tag redan. Himla kul att få inreda nytt. Man kan lixom inte förstå hur mycket olika möbler och lull-lull kan förändra ett ställe.
Ett hus som man vuxit upp i såg på några timmar ut som ett helt främmande hus :) Otroligt fint kommer det att bli i bägges nya lyor. Låter iaf som alla är nöjda och glada :) Lilla Hilda kommer ju nu att få tillgång till lekparken rakt utanför huset. Mamma och Pappa slipper gräsklippningen. PERFEKT!

Mange var superduktig och skruvade ihop alla möbler som kom i tusen delar från möbelhusen. Svor bara ett fåtal gånger ;)

Jag och alla fyra barnen stannade lite längre i Boliden då mange skulle jobba som vakt på en raggarträff. (Han hann dock få pappas supergoda köttsoppa innan han lämnade stället.. gott med salt i värmen)  

Sen idag söndag var det match för Petra mot Rönnskär (min körtur) sen gärnet hem för att skjutsa Melvin till hans match mot sunnanå :) .. gassande värme och vad gör nästan alla som längtat efter sol... Jo söker sig flåsandes och ojjandes till de få skuggorna som syntes till. :D 

Petras match 1-1
Melvins match 2-9 (Vinst för oss)Ikväll fick vi finbesök från Inger och Robban :) Grymt kul när folk kommer förbi på lite kaffe! Otroligt roligt, lättsamt och trevligt par. (Blev många skratt  :D haha... sånt gillas 

(Dock var de så bruna att jag höll mig på replängds avstånd så jag inte behövde jämföra mitt bleka tryne..)


Robert och Inger


Inser att jag har rätt fullt schema i veckan, så mycket att jag inte orkar titta i kalendern ikväll så jag blir uppstressad. "Det man inte vet eller minns  .... "   (ska testa en ny avstressare ;)  lär inte funka men ...


Hoppas ni haft en trevlig helg!
Gjort något skoj eller ?

Hörselläger i Fagervik

Ja så är man hemma från hörsellägret i Fagervik (Piteå). Vi hade det superhärligt trots den enorma stormen första dagen. Barnen var spända men de kände ju några sedan de tidigare träffarna. Det var dock många avhopp från just skellefteå, så bara 9 barn åkte iväg. Från Piteå var de dock hela 21st . Melvins bästisar Adam och Edwin kom tack och lov. :) De är så himla söta ihop och de bryr sig så mycket om varandra trots att de inte träffats mer än några få gånger samt  åldersskillnader... urgulligt. Det var iaf väldigt lärorikt för mig att få följa med. Allt tecknades, och det är verkligen något jag skulle vilja lära mig.  


Fotbollsgänget BSK, lägerpackar

Så ÄNTLIGEN var dressarna på Bergsvallen för hämtning. Samtidigt var det toalettrullsutlämning för Petras lag (Hon och Magnus åkte runt med släpen. Melvin hjälpte en annan i Petras lag att dela ut)

Jag var undertiden med på Moas träning som sedan hade föräldramöte om uppdelningen av laget då det blivit så många sugna spelare. SUPERKUL!!
Blir åldersindelning så de äldre får lite svårare övningar för att utvecklas i sin takt medans de yngre får titta runt på blommor, spela och leka :)Dressarna blev en stor hit för Petris, Melle och Moa som nu (tack och lov rent ekonomiskt sätt gillas även av mig) gillar "häng"  dvs lite pösiga plagg som då räcker lite längre ;) Dessa plagg brukar ha en tendens att krympa i tvätten dessutom. (Nej inte bara när magnus tvättar och tummlar ;) (om ni kanske minns detta madrassöverdraget)

Maja har ju som inte fastnat med fotbollen riktigt utan håller sig ju fortfarande till tjejkompisarna Elvira och Kajsa som har fullt sjå med alla dockor.
 

Nu har jag packat det mesta (iaf Melvins grejor sen får jag se hur mycket av mina som ryms... undrar om jag vågar chansa på att lämna hemma mina regnkläder som ju är så himla stora och klumpiga att ta med. (eller om jag då tigger om regn kanske ? humm...) 

Jag och Melvin åker ju i morgon med hörselbarnen till Piteå på läger i två dagar.
Först hämtas vi av en taxi, sen åker vi bussar ut till lägergården i Piteå. Melvin är som vanligt pirrig till tusen som jämt när det är något kul på gång. Vi hann dock slita ut en tand innan han la sig så han fick något annat att tänka på. (och på tal om det så verkar tandféen nu ha flygit förbi utan att jag sett det  ;)

Nej nu MÅSTE jag lägga mig om jag ska orka med detta. Har även packat lite för Petras läger som hon åker till på fredag.


De é mycké nu...

men ska försöka twittra lite under tiden vi är där lovar jag!

Ciao så länge!Kontrakt påskrivet! Maten testad

I morse skjutsade jag iväg flickorna till deras skola och sa hej då till Melle och Petra som ju cyklar med de andra på gatan.
När jag kom hem så la jag mig i soffan för att försöka sova igen lite av den sömn jag missat under natten pga värken i armarna och speciellt armbågarna. Ställde väckarn på 10.00 men kände ändå att jag borde då höra med kursledaren så jag inte missuppfattat att vi bytt schema utan börjar kl 13.00.

SÅ KLART får jag tillbaka: "Hehe.. jo vi börjar kl 9 idag så jag antar att du blir sen" 

PANIIIIK!!! Jag som lovat mig själv att försöka cykla de gånger det går, fick då kasta i mig piller sen kasta mig ut på cykeln när kl var 09.38. Som tur är så börjar vi sällan direkt utan de flesta är ju skröppliga och trögstartade så jag hann i tid tack och lov. (brukar ju sällan vara sen.. hellre för tidig) så jag har ju inte direkt lite värk nu men...  


Sen blev det en glass på Aina's med två av deltagarna för att fortsätta disskutera dagens lektioner.


När jag kom hem åkte jag en sväng till Kickis Nagelmakeri och pratade. Hon är ju bara helt superhärlig!! och så fantastiskt duktig på att göra snygga naglar. Ska ju göra mina bröllopsnaglar där till min lycka :)  


Direkt där efter hämtade jag Melvins efterlängtade vibrerande väckarklocka

"Shake Awake"
 

som han nu ska lägga under kudden och lättare vakna (jättefiffig)
 Kl 17.00 var det dags att träffa kocken (Den tyske ;) för att provsmaka bröllopsmenyn. Svärmor följde med oss tack och lov. Man glömmer så lätt vad man ska fråga om osv. Mycket gott!! 


Petra var hemma med de andra barnen och skickade då iväg Melle på träningen. Hon är ju så otroligt duktig på detta och alla barnen har riktigt roligt och lyssnar till fullo vad hon säger. En riktig guldsyrra ;) 

Sen bar det av till Klippan (Fritidsgården) där det var dags för föräldramöte samt att skriva på kontraktet för en tobaksfri duo. (barnen får då rabatter på olika saker så länge de inte bryter kontraktet) Känns störtskönt att man inte dragit på sig någon dum vana en sån här gång ;) känns riktigt skönt att man är rökallergiker faktiskt :)Jag är HELT slut nu men i det närmaste övertrött så jag blivit pigg i huvudet... haha... 
Men bara MÅSTE se Brothers & sisters innan jag kastar mig i säng. 

I morgon är en annan dag


Loppisfynd

Ja så har det gått ännu en helg och som vanligt så lyser det orangea skyltar med orden LOPPIS på överallt. (ja okej, jag har väl börjat ladda redan innan jag stigit ur sängen måste jag väl erkänna ;)
Vet inte alls vad det är som gör det så spännande men förmodligen att det känns som "Billigt t.o.m JAG har råd med denna" eller är det ibland bara "Nostalgi" vi känner med saker från uppväxten. Eller är det som jag ofta känner "sista chansen" ... på något sätt "ta den nu eller va utan den för evigt" och då inser man ju så klart att man inte vågar lämna det. Inte har man råd att gå miste om just denna sak.
Speciellt då en velig person som jag så lätt skulle se ALLA plaster i hela huset JUST denna sak skulle ha gjort sig så fruktansvärt bra. Ågren. Då känns det bättre att köpa den för att sen säga till sig själv att "Jag kan ju sälja den sen om det inte blir bra" och sen förtränger man de många lådorna man har i källaren med just sånna saker.
 

SÅ nära att bli bonde

Ja då undrar ni kanske vad jag menar ? Ja när jag sett inledningen till årets Bonde söker fru så står det plötsligt klart. Hade Marie Helena  fötts till en knubbig lite gosse så hade framtiden sett annars ut.
Hon hade nämligen döpts till Lars-Jörgen.
Som ni kanske då förstår hade jag då i detta nuläge antingen åkt i en dansbandsbuss med loggan "Larz- Jörgenz" på ELLER som jag då nu helt självkart insett.. blitt en bonde.
Tänk vad ett namn kan göra för ens barns framtid. (Tänk på det ni som väjer)
 
Menar när man kollar upp de tidigare deltagarna  i Bonde söker fru så heter de ju bla. 
Karl-Magnus
Jan-Olof
Per-Jörgen
Per-Martin
Per-Inge
Karl Petter

... så varför inte Lars-Jörgen då... jisses vilken tur..jag som inte är så där överförtjust i just djur dessutom... turbollHIPP HIPP HURRA... MELVIN 8 ÅR IDAG!!!

Idag fyller ju Melvin år!! GRATTIS ÄLSKLINGEN !!! Storkillen..man kan knappt tro att det är sant hur gamla barn man har :D (trots att man själv står HELT still i åldern ;)

Melvin hade valt att istället för att ha ett barnkalas ville han göra något. Det var sån tur att det var folkracetävling i Luleå just idag !! Min morbror skulle dessutom köra. Alla våra barn älskar ju fullkomligen detta till min stora lycka :) vi har ju i stort sätt vuxit upp vid banan och jag har ju dessutom haft en egen bil :D

Dock har tävlingarna jag varit och sett på alltid gjort att det gått dåligt för Micke Vicke. Vi vet inte alls varför .. för annars vinner han ju nästan jämt.. haha...
Så idag så skrämde jag honom med att skicka ett SMS just innan start:
"Nu är det bara att du skärper dig!"
" Är DU här ? HJÄLP!!"  fick jag då tillbaka... :D 

Det var iaf soligt och härligt att sitta och titta på tävlingen. Melvin njöt och fick dessutom (nästan) vara med ;) 

 


Melvins för-kalas

Ja för att få ihop så många barn som möjligt på Melvins kalas så fick vi ta ett "för"-kalas redan dagen innan. Petra skulle senare på afton med sin pappa, Veronica och syskonen Emma och Pontus...(forts..)


 


till Borgafjäll för att bygga klart på deras stuga. Sen fick vi låna Maja och Moa en stund från deras mammavecka :)


(Maja och Moa och deras Mamma Malin och lillebror William)


(jodå ... det blir allt lite pusslande med vår stora familj... haha :D 

 

Twitter och ny färg

Har försökt förnya mig lite nu när jag har lite extrakraft igen. Har bytt lite bilder i headern och även lite färger som jag tänkt byta lite oftare framöver.  (Färgen blev jag inte helt nöjd över så det får vara vitt tills jag har tid i kväll att ändra)

Har även skaffat en sk. twitter ni kan se och följa i högernavigatorn!
 

Har varit på Kompetenstorget idag. Cyklade faktiskt dit i solen och mina knän höll tack och lov. Fick även ett samtal av Melvins hörsellärare att de saknade fröknar till morgondagens hörseldag så hon undrade om jag kunde vara det. Nu hörde jag dock så här sent att hon läst in ett meddelande att det löst sig och en lärare hade tillfrisknat så jag kunde åka på KT imorgon. Är nu det börjar bli intressant då det ska snart bli lite mera individuellt snack och inte bara grupplektioner (tycker dock det har varit supertrevligt)
 
Vi var även på Petras sista kvartsamtal på hennes skola. Allt verkar funka prima i skolan så det var bara postitivt.

Melvin trippar som på tå då det snart är hans födelsdag. Petra kom hem med ägg i håret då de lekt äggroulette på fritidsgården ikväll. :D såg inte klokt ut när hon kom hem klädd i en svart sopsäck och ägg rinnandes över hår och ansikte. :D

Lev och må alla ...  sov gott så hörs vi imorrn!
 

Är sommaren här nu ?

Melvin och Petras kompis Thyra ville följa med på en fototripp idag :)


Fotografering med mig och Petra

Idag var det äntligen dags för teater (Ronja Rövardotter) för Moa, Maja och Melvin. De fick följa med Maja och Moas farmor Silva och det var visst en makalöst stor teater med massor av häftiga effekter osv :)

Jag passade därmed på att ta en mor och dotterdag med min älskade dotter Petra (13år) Vi åkte först för att hitta lite presenter åt Melvin som fyller år på tors.
Sen åkte vi ut för att fotografera som även hon älskar. Hon är otroligt duktig får jag säga som en stolt mamma ;) Hon frågar och frågar om tips osv... så idag fick jag ställa upp som modell...(tokjobbigt.. håller mig hellre bakom kameran som ni vet ....   
Här är dock några av våra bilder som vi tog idag. 

 Brudfrisyrer, Vilken tycker ni?

Ska snart på rådgivning hos frisören. Har här några förslag jag valt ut. Så nu måste jag solla ut av dessa vilket INTE blir lätt. Som det är med både inredning och frisyrer så skulle man ju helst vilja se resultatet av alla förslagen, i detta fall på mig själv innan man var tvungen att bestämma sig, men det är ju tyvärr bara att glömma :)   

Vad tror ni jag skulle passa i ? Någon favorit ?   (KLicka för att se större)
             1                      2                          3                           4                          5


            6                             7                     8                          9                         10


           11                          12                             13                           14                           


        
             15

Bil till bröllopet ?

Har varit klart på föräldramöten nu. Väldigt intressant att se alla föräldrar och barn på den nya skolan. Man märker tydligt att Skellefteå inte är så stort då man såg väldigt många kända ansikten.  Känner mig jätteglad att petra kom in just på Freja-skolan som ju är en idrottskola. Blir hela 8 stycken från Bergsbyn så hon känner sig väldigt peppad och trygg med klassen :) 

Var med Melvin till tandläkaren och det verkar inte bättre än att hans emalj på den tanden helt enkelt inte finns. Dvs att det skyddande vita lagret inte finns utan det gula som finns inne i tanden lyser igenom. Detta kan ha uppkommit pga en skada han fått via mjölktanden, genetiskt, eller att han ätit någon medicin eller varit sjuk under tiden tanden bildades. Men så länge inte tanden kommit ut kan de inte lägga över med plast, så det blir att gnugga extra mycket med tandborsten så han inte får hål just där det inte är skyddat. Han var rätt snabb på att säga att "mamma fotar jämt så jag är van" när hon tog fram röntgenplåtarna och sa hon skulle fota hans mun :D ..haha...


Ja nu har jag försökt knyta ihop det sista som måste bokas och planeras inför bröllopet. Är ju mindre än två månader kvar nu så det börjar stressa ihop sig känner jag. 

Då jag nu börjar inse att en bil att köra inte är det lättaste att få tag på... när man sen skulle vilja ha en cab som man kan cabba upp om det regnar blir det ännu svårare. Så har ni några förslag eller vet av någon som har en bil (samt gärna chafför till den 11/7) så får ni mer än gärna maila eller skriva här i bloggen :)

Alla tips är välkomna !  


Cykel utan språng, mycket på gång

Jag hade tänkt cykla till KT idag (så jag slipper sy en kil på bröllopsklänningen) men jag var så magiskt trött att jag faktiskt vek tillbaka sätet på parkeringen, satt på mig solbrillorna och somnade ca 10 min innan jag gick in och fortsatte vila i soffan i klassrummet innan alla kom.

Har sen endast hunnit vika tvätt ..som vanligt var det ett helt gäng tvättkorgar, och inte bara en sock att matcha ihop...*suck* .. :D


Blev dock senare på kvällen en cykeltur till stan för att gå strandpromenaden med min vän Inger.  Var verkligen härligt väder så det var jätteskönt.

Är sjukt mycket aktiviteter i veckan så jag hinner kanske inte uppdatera så mycket som jag skulle vilja här på bloggen. Fotbollsträningar varje dag för minst ett barn men oftast två :) . Bara imorgon eftermiddag ska jag till tandläkaren med Melvins tand som fått någon missfärgning, sen direkt till hans föräldramöte om hans hörselläger som är snart där jag ska följa med. Direkt därifrån ska jag hem med honom fort... och på nästa föräldramöte med Petras nya skola som börjar direkt.  Moa (och egentligen Petra) har fotbollsträning. Så jag ska skynda mig isäng nu när jag sett klart Brothers and Sisters så jag pallar med morgondagen.. Någonstans där emellan ska jag ha fixat mat till gänget hoppas jag :) Annars får jag slita av mange hammaren och sätta fast honom vid spisen (där han borde höra hemma.. han är duktig på matlagning ;)  Tack Malin för rostipsen till bbn !  :)

Här har jag tagit på lite färska blommor (bäst att föreviga dom direkt medans dom är vid liv ;)

Va ä du rMåste bara berätta den roliga konversationen Moa och Melvin hade i morse vid frukostbordet. Moa satt kvar efter att ha ätit klart och Melvin frågade då:

-Moa, vilket stjärntecken är du?
-Vädur!
-Oxe, svarar Melvin
-Men vad är du ?, undrade han igen
-Vädur !
-men OXE!! Men vad är DUU??? sa han lite irriterat.
-men VÄDUR!
-MEN JAG ÄR OXE SÄGER JAG JU !!!!!! SÄG VAD DU ÄR !!!! 

Vi har då insett att Melvin hört lite fel trots att han hade på hörapparaterna och då trodde att hon sa "Va är du" istället för "Vädur"... :D ... Vi förklarade för Melvin och sen skrattade vi alla fem så vi höll på att falla av stolarna...
 

Blocketfynd

Hur ofta har man inte gått igenom Blocket och hittat precis det man vill ha och så står det att det är i Umeå eller något annat ställe långt bort. MEN nu slumpade det ju sig så perfekt att när jag hittat dessa underbara caféstolar (Som det i stort sätt stod Hellan på) och sen två delar till Melvins Ikea-serie Robin (ett klädskåp och en byrå jag sökt så länge) ...så skulle pappa jobba i Vindeln även idag lördag. Han skulle DESSUTOM köra hem med en stor släp (!!!) Gissa om jag blev glad :) Så i morse steg jag upp före ottan och han hämtade upp mig för att åka. (Syrran hade dock varit så snäll att hämta dessa stolar redan igår.. så ibland är ju syrror rätt bra att ha fast dom bor så långt bort ;) 

Vi håller ju på med uterummet på gården och har tänkt köra lite med vitt och blått (om ni tänker porslin osv)  lite shabby chic stil..  När dessa då hade en creamigare färg på ramen blev det ju perfekt mot husets färg !... såååå nöjd :D

Blev sen lite mat med syrran, Hanna och Malin på Steve Galloway's ställe i Saga-gallerian. Buffé med pizzabitar eller salladsbuffé... grymt gott !!
Fick dock en liten oroshurv när jag kom ihåg att syrran bakis blev kidnappad till sin möhippa väckt av just Steve som då drog ut henne på sjuans intervallträning :D  !!!!Ha en trevlig lördagkväll.. själv ska jag fortsätta se Robinson

Iskallt till Umeå

Usch så otroligt kallt det varit på nätterna när det regnat... har två nätter legat med två täcken och ett överkast över mig och ändå huttrat invärtes... Känns dock skönt att den sista isen i trädgårdsdammen snart smält bort då det regnat så mycket...
Satt och pysslade med placeringskortshållarna hela gårdagen (känns i fingarna)
Sitter just nu och väntar på att min far ska komma hit och vi ska åka til umeå. Han jobbar i vännes och skulle måsta jobba lörd. så jag hänger med för att hämta lite saker jag tänkt köpa via blocket, samt hinna hälsa på hos syrran.

Vi hörs sen!

Hipp hipp HURRAAAA!!!

Idag är det min kära sambos stora dag :) 
Grattis grattis älskling !!!Mange
                                                                            

Pernilla och Dregen

Ikväll så är ju ett av mina favoritprogram "Berg flyttar in" kl 21.30 på 4an. Ikväll ska hon ju flytta in hos Dregen och Pernilla..
Jag gillar verkligen denna när de sjunger ihop
"Jag och min far"

Dregen som hemskt nog fick vittna till sin fars självmord bara 11 år gammal...Majbrasan som aldrig ...

Ja så var det dags för Majbrasan att tändas på av scouterna. Alla var samlade men inte blev det någon fjutt alls på brasan.
Vi gick hem till våran årliga grillningsfest med grannarna. Det är så otroligt mysigt att vi kan sitta allihop och grilla och prata.
Vi har ju sjukt roliga grannar som vi har jätteskoj med på båda sidorna och barnen är i perfekt ålder att passa ihop med varandra vilket är superkul !!! 
Barnen brukar alltid tjata sig till att få vara vaken så länge de orkar denna dag för att det är så mysigt att sitta och grilla och leka med hela barnhögen och alla vuxna är samlade. Vädret var ju dessutom toppen !!!

Blev dock inte så där jättesent i år då några skulle upp och jobba, samt att söta Frida tittade på sin klocka och sa förskräckt att klockan var ju redan ETT !!! så vi rusade in och när jag då skulle lägga mig så upptäcker jag att den bara var tolv ..haha... (vilket även hon hade sett sen och skrattat) ..kanske ett smart drag för att få isäng alla...vem vet  ;)
 
 

Pigg som en mört !!!

Så har äntligen Melvins nya hörselinlägg kommit till hans förtjusning. De blev BLÅ med en fotboll :) Störtsnygga.
Det gulliga var att han sa igår:

"Mamma, jag hör så bra nu att det känns som att jag har bott i Kina och har nu flyttat till Sverige"
Kan man förklara bättre att man hör mera med dessa inlägg och de höjda inställningara ? :D Ofta är det ju svårt att fråga ett barn ifall de hör. För de hör så klart något...men kanske inte vad och har ju så klart svårt att veta hur mycket det "bör" låta. Tack alla snälla för att ni hållit er kvar på min sida under min återhämtning !!! Är piggare nu och tar mig fram mycket snabbare nu :)

Petra har fotat och fotat med min kamera då hennes är utlånad. 
"Men mamma leeeee då"
"Men maten bränns ju" säger jag med ett tillgjort leende för att allt ska gå fort.


Zzzzzzzzzzzzzz

Ja som vanligt så när det går bra i några dagar och man hinner bli så himla glad att man mår så bra ... så kommer dippen som ett brev på posten.
Jag har varit riktigt dålig i några dagar nu och bara sovit och sovit och sovit. Varit uppe i någon timme och försökt vara social men sen har armar och fingrar värkt så mycket och kroppen har inte fungerat alls utan det har känts som att jag skulle somna stående..... 

Trodde att jag skulle få en vändning idag då det nästan gått 5-6 dagar  och detta brukar numera inte hålla i sig längre än 3 ..men får hoppas det blir bättre imorgon iaf...


Hoppas ni haft en härlig valborgs!

Återkommer när jag blivit pigg som en mört igen!  

RSS 2.0