Det stora skrattanfallet

Som tur var fick våran duktiga fotograf Ricke med felsägningen på kort. Jag brister ut i ett hysteriskt skrattanfall då först Prästen glömmer att säga Magnus rikgita namn, utan säger bara Johan Emanuel Lundström... och SEN säger Magnus SAMMA sak!!! Jag fick ju som jag skrev panik att giftemålet skulle bli ogilltigt och jag skulle gifta mig med "fel" så jag skyndade mig att  avbryta:
-Alltså Magnus !?
- Va ?
-Alltså du heter ju Magnus! ;)
haha.. ja sen bröt jag ihop... men sen fixade han namnet galant ;) ..blev iaf en underbart rolig grej vi inte lär glömma :) En sån där kul grej som lättar upp helt enkelt :)Det var allt jag bjuder på ikväll :)


Fiske och ingen sömn

Igår var det fiske som gällde. Jag, Melvin och Magnus åkte iväg till Örviken (passerade lite listigt  tisdagsloppisen i Stackgrönnan på vägen dit ;)
Det småregnade och det blev inte så många aborrar men Melvin var toknöjd över det nya kastspöet.
Jag sa att vi måste nog ge oss nu då det var helt dött ett längre tag och då sa Melvin:

-Mamma ...man ska aldrig ge upp! ... eller ja... om det gäller datorer kanske. 
Blev en snaggning av Melvin idag oxå.


Dygnsrytm ???

Sen har jag ju försökt göra allt för att vänd på dygnet. Men tror ni inte att inatt var jag så pigg där jag låg i sängen att det fanns inte en möjlighet att ögonlocken skulle hålla sig stängda. Jag fastnade då i en gammfilm "Älskar, älskar inte" från 1996 Med Jude Law och Claire Danes. 

Där låg jag helt plötsligt och grät floder kl 04.00 och kände mig allmänt poetiskt smittad av filmen. Humm....
Programmet efter var så klart inget jag kunde sluta se heller. I ett kick var jag fast i ett tidigt Dawsons Creek som så klart blev så känsligt att tårarna fortsatte rinna.


Nu var kl över 05 och jag var fortfarande klarvaken. Då började Ellen och klockan blev 06. En söt flicka, ett sk underbarn började spelade ett fantastiskt pianostycke för Ellen. Där satt Ellen och grät över de vackra tonerna från underbarnet... och Hellan så klart med henne.

Börjar tro att spänningar och stressen från allt som varit med Bröllopsfixandet osv börjat släppa så nu rinner allt över helt plötsligt :D. Iaf riktigt skönt att ha rensat tårkanalerna som en start till den nya normala dygnsrytmen :)
Blev på något sätt en mysig tvkväll med filmer jag i vanliga fall inte hade haft tid att offra tid åt... 

Nu ska jag iaf göra ett nytt försök få se om det går bättre inatt.


Petras bilder från bröllopet

Blir mycket bilder från "the big day" :D
Här kommer iaf alla bilder som min kära och duktiga dotter Petra (13år) tagit.
Hon fick till uppgift att fota lite gäster samt så ville hon följa med när fotografen fotade så hon skulle lära sig mera :)
Man blir så stolt så man nästan gråååter ;)Visst är hon duktig !!!! :)

Bilder från bröllopsfesten

Här kommer ytterligare lite bilder från bröllopsfesten på Nyhamnsgården... (men det kommer mera :)

 
Dessa några från Linda HallStorbesök

Fick igår storbesök av min kusin Anna och hennes kille Johan. Dottern Kajsa hade de lämnat hos mormor och morfar i Piteå. De bor i Stockholm nu så det blir inte allt för ofta man träffas tyvärr. Men sist jag var ner på min tripp så bodde jag några dagar hos dom.
Anna har ju riktigt mycket problem med sin kropp. Har bla stelopererat nacken, och har nog en muskelsjukdom som gör att hon har det rejält tufft.(och hon är ABSOLUT inte den som klagar dessutom) 
Nu blev hon beviljat ett anpassningsbart kök som då faster Monkans karl Kerra kommer att fixa åt henne nere i Stockholm. Därför var de hit och tittade vad det fanns för alternativ osv. och kunde då titta förbi oss i Bershan en sväng :)  KUL !!!


Nytt på hemsidan

Har försökt lägga till lite nya bilder och gallerier på min hemsida. Jag kommer även att rensa bort rejält mycket under några dagar så det blir nytt... Har dock fått en hårddiskkrasch jag deppar över.

Hemsidan

http://helenafoto.se
Sommarmix

Här kommer lite annat vi hunnit göra. Har varit mycket bröllops-och trashbilder ett tag nu så här kommer lite annat. Senare kommer lite mera bröllopsbilder som strömmat in :) (Tack för det )

Först var jag och Sandra på väg till Trästocksfestivalen för att se bla Miss Li. Innan tänkte vi äta nere vid älven men där varnade dom att köket hade fullt upp. Vi gick då vidare till O'Learys med kurrande magar där de då sa att de inte tar emot några utöver bokningarna pga festivalen. Vrålhungriga gick vi vidare in mot stan och testade Vegas. De skulle dock just plocka bort grillbuffén men VI HANN!!! :D GOtt gott...


Sen när Melvin var hemma själv en dag väckte han mig och sa att han ville åka ut på picknick. Det regnade ute men vi tog oss enligt hans önskemål till Coop för att köpa lite fika och sen bar trippen iväg med bilen till olika platser för att fika. Nästan lika mysigt som att sitta i husvagnen när det regnar ;) . Vi fikade först i Örviken på kajen där. Sen åkte vi vidare till Kanotudden i ursviken.     
                


Sen hann jag uppvakta Emma som ju fyllde 30 år på vår bröllopsdag. Blev en fika på wayne´s coffee innan hon och Tom skulle hem till Oslo.                       Sen bar det iväg på en tripp med alla barnen till Umeå då syrran och hennes fam. åkt på tältsemester till vimmerby. Magnus skulle hjälpa en kompis att bygga så det passade ju bra då vi inte rymms alla i en bil.
Mamma och pappa har ju husvagnen på campingen i Umeå då pappa jobbar i Vännes nu så vi kunde vara där på dagarna. Blev en tripp på Leo´s Lekland, en dag till stora äventyrslekparken på Tomtebo. Sen bad på Umelagunen.
Moa och Melvin tog till arga metoder då det just började regna när vi skulle gå in till badet. Det hjälpte! :D


VF, TV4 och Expressen :)

Jisses inte trodde man att det skulle bli sån uppståndelse över våra bilder... lite kul är det ju dock  ;)

Var ju med i VF för någon dag sen på en helsida... VF webb .. Sen I morse tydligen på TV4as Nyheter då de visade upp mig som tidningsnyheter fick jag höra på omvägar.
Även i dagens expressens i stockholm, sen idag på expressens webb :) ..hihi..

Här är en länk till expressens inlägg idag :)

http://www.expressen.se/mode/1.1648602/trash-trenden-ar-har


TRASH THE DRESS !!! Del 3 (sista)

Här kommer de sista bilderna i "Trash the dress" -serien. Lägger senare ut lite mera bilder från själva bröllopet.
Klänningen fortfarande skitig trots Vanish crystal white ..konstigt...


TRASH THE DRESS !!! Del 2


Här kommer några ytterligare bilder från Trash the dress dagen jag hade med Ricke

Sen kom då en sorts lokal konstnär fram och ville ta kort för att kunna måla en tavla ...i akryl :D
Nice ...


Jag ångrar inte en sekund (mer än att min kropp är helt trasig och vääääärker, men det var då helt klart värt extravärk ;)

Så vad säger ni ? Har jag varit helt galen eller förstår ni att jag gjorde det här ? :) 
       
           Som min man sa innan jag åkte:                      
-Jadu Helena, du är allt lite speciell du...

hihi...:DTRASH THE DRESS !!! Del 1

Under tiden Ricke fotade oss på bröllopsdagen slängde jag ur mig att det skulle vara skithäftigt att trasha klänningen på lite roliga bilder (och då menar jag inte komiska bara;) Trash the dress är ju en innegrej i bl a USA.
Så i ons rullade fotobilen in för att hämta mig igen.. fullt uppklädd som en brud och nu skulle klänningens kvalité testas.

Ricke frågade mig flera gånger innan vi lämnade huset:
-Helena har du verkligen bestämt dig ??

Men jag behövde inte tänka. För mig som älskar allt som har med foto att göra är detta betydligt roligare än att spara en klänning i garderoben :)

-JA jag har aldrig varit säkrare!!! nu KÖR VI !!!

Grannarna stod ute och tittade med stora ögon när jag lämnade gården i brudklänningen igen.

Så sen bar det av.. :D  Det var regn.. sol..regn... sol men ACK vad det var roligt :D TACK Ricke att du ställde upp på denna galna idé !!! Vi åkte runt och sökte ställen efter ställen och här ser ni några resultat... (Kommer fler eftersom)
Det var många förskräckta ansikten... liknande OOOJ !!! DEN BLIR JU SKITIG!!!
http://www.ricke.nu/  här kan ni även läsa ur Rickes blogg :)


The end...     (för ett litet tag ;)

Mera Bröllopsbilder!!

Här kommer några fler bröllopsbilder (Lär komma fler då så många är snälla och skickar mig bilder :)

Tänk bara på att har ni för liten skärm (för låg upplösning)
så verkar dom krympa ihop bilderna så dom blir lite kantiga

Här några fler från Ricke Johansson www.ricke.nu


               Här är några få som Linda Hall tagit som hon var så snäll att skicka mig :) Kommer nog fler sen..IM MARRIED !! BRÖLLOPSSPECIAL

Så är den stora dagen slut och det gick ÖVER all förväntan. Jag hade aldrig kunnat önska något annat/bättre/mera. Det var helt enkelt PERFEKT från sekunden jag vaknade tills jag somnade !!! Efter en veckas regn så vaknar man av strålande sol (!!!) Vår toastmadame Ingela och Värdparet Cammen (Syrran) och Erik hade arrangerat hela dagen HELT fantastiskt bra :)

På VF kunde man idag läsa (i Godmorgon) denna artikel skriven av Camilla Stenlund Läs här!  Så gulligt skrivet såå :)


Petra följde iaf med mig till frisören och fotade runt lite undertiden hon väntade. Senare kom även de andra flickorna.

Jag hade valt en lite tuffare frisyr med lite raka platta långa tåtar som senare skulle läggas framåt. Ville ändå ha lite "bröllopskänsla" med lite bågar upptills :)
Sen bar det iväg till fotografen Ricke Johansson som är en underbart duktig fotograf från Norsjö. http://www.ricke.nu/
Ni ska få se lite smakprov snart!

Efter det kom de övriga barnen och vi fotade allihop innan det bar av till kyrkan. Magnus var väl inte ALLS nervös... humm...
Sen blev vi utkallade att stå bakom dörrarna. Klockorna började ringa och plötsligt stod vi där med den långa gången framför oss.

Här kommer några få bilder från kyrkan... kommer mera senare!

Allt gick så otroligt bra. Det hände några roliga saker under tiden vilket verkligen höjde hela vigseln. Ni vet sånt man kommer att minnas med ett stort leende under hela ens liv när man tänker tillbaka på denna dag.
Det första var när Melvin som var så rädd att missa lämna fram ringen då äntligen skulle göra det. Då står han och tittar ut över alla gästerna. Prästen som då skulle göra ett tecken hade så klart inte en chans att nå honom. Jag försöker viska lite åt honom men trots att han hade hörisarna på så hade han inte en tanke på att titta framåt igen. Petra stöter då i Moa, som stöter i Maja, som då knuffar till Melvin lite försiktigt och han hajjar till och går stolt fram till prällen med ringen :D . Hur sött som helst !

Sen börjar barnen prata lite så iaf jag hör det medans prästen läser och jag hör då Moa säga "alltså ska han aldrig sluta prata. :D ...

Det nästa är då att PRÄSTEN helt plötsligt MISSAR att säga Magnus riktiga namn utan bara hans mellannamn. När Mangus då ska säga efter honom gör han i sin koncentration att säga efter honom SAMMA SAK och utelämnar namnet MAGNUS (!!!)
Jag får då PANIK och tänker i mitt stilla sinne att denna vigsel kommer ju för sjutton inte att gillas om jag inte sagt ja till rätt person så jag avbryter då honom med ett  
" eeeh Magnus"
 "va ?"
 "Du heter ju Magnus" viskar jag och fnissar till.
Han inser vad han sagt och börjar om och tror då att det är HAN som missat detta. Menar han härmade ju bara prällen. :D
Hur som helst så skrattade jag till och blev förskräkt att jag kanske kommer att få ett sånt där hysteriskt fnissanfall när det skulle bli min tur... Skärp dig skärp dig nu tänkte jag. Det hela gick iaf hur bra som helst .och jag kommer alltid att minnas detta som en härlig grej vilket även Magnus snart säkert gör :D
Magnus första kommentar sen var "Asså Prällen jäckade mig, vilken kille" :D Barnen var  helt fantastiska !! och tjejen som sjöng (Camilla) var otrooligt duktig! En av de självklara låtarna vi valt till vår bröllopslåt var "Visst finns mirakel".  


Sen blev det riskastning och bilen rullade in. Nicke körde, med Magnus och jag vid sin sida där fram, och vi hade en tokrolig färd mot Nyhamnsgården. Efter en liten stund ringde syrran och sa att vi var lite för tidiga då alla inte hunnit gå tipsrundan klart, så vi stannade vid vägen och jag och chaffisen Nicke klev ut för att lufta oss då 50-tals bilen inte hade direkt någon AC. När vi stod där kom våran tokcoola cateringfirma Tyske kocken körandes och pallnitade mitt på vägen då han såg att vi stod där ute. Han frågade då när han såg att det inte var brudgummen som var ute med mig om bröllopet fortfarande var på gång ännu eller om vi hade ändrat oss (Typ Runaway bride) och det inte löntes att han skulle komma med maten. HAHA... hur kul var inte det :D Killen har humor till tusen.

Här ser ni den coola gangsterbilen :) Hur läcker (och låg) som helst !! I klass med en väghyvel då den skrapade i vart enda gupp i vägen. (Har ni för liten skärm kan bilderna bli lite förkrympta dock)undra varför tyske kocken stannade...


Sen bar det av till festlokalen iaf.. men mer om det får ni veta i nästa inlägg.. nu är klockan för mycket och jag borde sova för länge sen. 

Vill iaf bara tacka alla som var med på denna dag och förgyllde den med er närvaro eller hälsning!

 
 

 

Bröllopsdag bröllopsdag

Har sovit gott och vaknat till strålande sol! :)
Ska nu iväg till frissan, bara hoppas man inte glömt något man ska ha med sig.

Efter det blir det fotografering och SEN bär det av mot kyrkan. Kl 15.00 står man där och skakar :)


Vi hörs när jag är gift!

Dagen innan bröllopet

Ja så var det då dagen innan den stora dagen. Har varit och flängt hela dagen. Hämtat tårtan i Byske som min snälla vän Jenny har gjort med sin mamma (ni får se sen) blev hur bra som helst. Sen köpt blommor och pendlat mellan bergsbyn och där vi ska ha festen säkert 10 ggr. pjoooo...

Nu ska dock allt vara klart hoppas jag... jag ska gå och sussa för att orka med morgondagens schema.
 Sov gott alla så ska jag försöka orka upp till frissan imorgon och den härliga dagen :)

kram på er och hoppas ni har en lika rolig dag som mig !!!


Nagelfix

Så var det dags att snygga till oss lite även på naglarna. Jag var själv och fixade mina naglar snygga hos Kicki på nagelmakeriet. (glömde dock kameran men ni får se naglarna senare när jag visar bilder från den stora dagen ;)

Idag kom då även Maja och Moa till oss från att ha varit i Turkiet en vecka. Så vi hade frågat om deras mamma Malin som är så duktig på att göra naglar kunde göra på alla tre flickorna. Här ser ni när hon kom hem till oss och gjorde Petras.. blev så otroooligt fina :)  (Tack Malin!)


Har spenderat  de senaste dygnen i tokstress. Kommer inte isäng och när jag somnat så vaknar jag efter bara någon timma och kan inte somna om igen. Har jag tänkt på allt ??
Mycket att fixa nu.... för.. 
nu ÄR det nära... En lördag på Stadsfesten

Hade ju inte tänkt mig på stadsfesten, men det blev ju ändrade planer..
Hade en helt underbart kul kväll där jag träffade många jag inte sett på väldigt länge. Är ju lite av en hemvändarhelg och när vädret var bra så var ju alla på strålande humör...

Kunde iaf åka hem med Mange som slutade jobba där vid 02 tiden. Han har ju jobbat dygnet runt nästan sen i onsdags så idag när han slutade kl 16.00 så har han spenderat resterande timmarna i sängen.
Jag håller dock fortfarande på med bordsplaceringar och vigsel och festprogram... det är mycket nu...

Hemma hos Monka och Kerra

Länge sen jag gjorde ett "Hemmahos" men nu var det läge för detta. Blev ju förfest hos min faster Monica och hennes man Kent-Ove. Hon har alltid varit pysslig av sig och man går alltid därifrån och vill göra om allt man har hemma. Hon har verkligen känsla för detaljer...
Här kommer lite smakprov  (Klicka på bilderna för att se större)

På väg till festen

Har varit med Petra och Sandra på stan idag och shoppade bla denna fina tunika jag ska ha på stadsfesten ikväll. (hittade som tur var en tråd som var lös så jag fick den billigare ;)
Ska nu till min faster Monika med Jennifer och Gudbrand samt några till. Ska bli superkul !
Hade inte tänkt mig dit ikväll men det blev ändrade planer :)

Petra skulle se Johan Palm och Kevin Borg på stora scenen så då passade jag och Sandra på att shoppa lite extra ;)Såg ni föressten petra på tv igår !!!??? i Ledins show blev hon intervjuad ;) så söt så...


Nu kommer skjutsen så jag måste rusa...

Ha en kul kväll alla.. och ses vi ... så ses vi :)


Fotografering Tomas Ledin

Festivalstart

Ja så har Stadsfesten dragit igång. Mange jobbade ju på stället så jag passade på att åka till min utflyttade vän Jennifer och hennes norska man Gudbrand som hyrt en stuga.
Som barnvakt har de smart nog tagit med Jen's mamma Ellenor som kört dit med sin häftiga motorcykel. 
Isabell låg sött och sov i stugan så jag fick inte se charmtrollet idag. Antar att de kände sig som hemma då det kryllade av norrbaggar över hela campingen, nästan svårt att hitta igen en svensk :D

Jennifer
som otroligt nog tagit flyget upp tidigare för att vara med på min möhippa. :)
 Eftersom jag tänkt hålla igen nu de här sista dagarna innan bröllopet så var jag gladeligen chaffis en sväng ner på
Stadsfesten. Var ruskigt sugen på en Langos eller en Souvas.. men jag höll mig!!
Vi kryssade igenom tälten lite och träffade lite vänner innan Gudbrand blev sugen att åka karru.
Eftersom Jennifer vägrade var det bara att ställa upp...
 
Tack och lov att jag inte ätit innan säger jag bara...


Innan jag blev grön av åksjuka                         Jag och Gudbrand

Onsdag

Har idag spenderat min tid på jakt efter papper. Det är ju inte lite papper som ska användas till alla festprogram och vigselprogram mm. När dessutom alla papper kostar 3 kr styck och man behöver ca 700st så kan ni ju tänka er hur mycket pengar det handlar om.
Har dock försökt med Kontorsvaruhuset idag och de har lite större paket, dock inte i den färg jag helt vill ha men jag får se hur man kan lösa det på något bra sätt.

Sitter och fixar med bordsplaceringarna och det är ju inte heller det lättaste. Vet inte hur många gånger jag ändrat redan nu för att folk ska få så roligt som möjligt.

Hettan gör mig inte direkt träningssugen heller. Jag borde ju ligga i den sista hårdträningen nu men jag fixar det inte.

Någon som har lite extraenergi ni kan låna ut ??

Melvin och Petra


RSS 2.0