Nytt projekt på G

Hej svejs. Har inte haft tid att uppdatera men tänkte göra det idag. Dock "råkade" vi få en idé om ett nytt projekt nu på morgonen kl 10.00 :D .. så nu är det i full gång...*gulp* ...
(Ja vi är lite galna jag och Mange men sånna är vi bara ;) 

Ska försöka lägga in lite bilder när jag får en stund över.
Nu är iaf Melodifestivalen så vi ska ta ett litet break.

Hörs snart ! Ha en fortsatt härlig helg!

Melvin försvunnen, besiktning, lampor

Ja idag fick jag minsann ett sånt där hemskt samtal en mamma bara vill slippa. Melvin och Petra for ju på skolan i vanlig tid vid 07.40. När jag sen gjorde mig i ordning för att åka iväg på jobbet och sen på besiktningen så ringer plötsligt Melvins fröken där vid 09.20 och undrar vart Melvin är, om han försovit sig eller.  Jag stelnade till och började skaka så klart för ni kan ju tänka er vilka tankar som hann rusa igenom mitt huvud. SKÄMTAR DU ??? har han inte KOMMIT PÅ SKOLAN ??? Han for ju för över en och en halvtimme sen med skidor och allt !!!!!
Men nej han hade inte kommit på första lektionen. (!!!!!)

DUNK DUNK DUNK .. hjärtat slog ända upp i huvudet på mig för att i nästa sekund stanna helt ... och jag blev som paralyserad.
Jag visste inte om jag skulle slänga på luren och springa iväg för att söka direkt men vart skulle jag börja leta ?????... HJÄÄÄÄÄLP!!! PANIIIIIK !!!!!  

Ja tillslut så återfanns han av en av barnen som oxå sprungit och letat då från skolhållet in i skogen. Melvin hade tydligen tyckt att han var så tidig att det inte var nog svårt att åka raka vägen utan tänkte ta en liten roligare väg i skogen med sina löparskidor. Men hade då fastnat i den djupa snön med grenar och inte fått låss foten. Hans kompis i en annan klass som oxå följt med hade fastnat i närheten. De hade iaf inte fått panik tack och lov. Men herregud... pjo...  

Men ni kan ju förstå hur skakig man har varit idag... huvva vilken rivstart för hjärtat...


äventyraren Melvin

Ja så det blev ingen sväng förbi jobbet idag utan fokuserade på besiktningen istället. Helt otroligt nog så gick bilen igenom utan anmärkning !!!! Jag måste bara fixa den blinkande oljelampan som blinkar fastän oljan är påfylld. 

Har även ringt till F-kassan om mitt beslut idag.

Fick även idag två sängbord till Maja och Moas rum idag från en så himla snäll arbetskamrat från jobbet (Tack Tomas S :) Han hade hört att jag fixade på med några barnrum och frågade då om jag skulle behöva några vita sängbord han hade tänkt kasta !! och VISST det är ju det vi saknar !!!  Härligt :)

Igår var elektrikern här och fixade så lamporna började fungera i deras rum. Har dessutom hittat en fin taklampa på Coop-rean till Maja. Fanns bara blå och rosa kvar så jag högg mig en rosa till hennes rum. :) 



 

Bus och glädje

Här kommer lite bus och glädjebilder från sommaren medans jag funderar över alla dessa beslut som F-kassan behöver svar på imorgon. 

 

skolkafé och Linda Rosing


Ja så var det dags för fritids kafé för alla fritidsbarn med familjer. Barnen som går på fritids får egna tjugor. Så jag och Petra följde med honom dit för att se lite bilder från fritids på en stor skärm under fikat. Alltid lika trevligt :)




Jag ska snart på jobbet och prata med min chef om alla dessa beslut med arbetsförmedlingen, F-kassan och den här nya jag blivit lottad till. Han hade varit så snäll och gjort en research om detta som vi ska prata om idag. Sen är det stresshanteringen som gäller. 

Ikväll är det ju dags för premiären av det nya programmet "Den rätte för Rosing" ... såg henne på The Voice i morse med sin dotter och man måste nog allt slänga ögonen på detta program ikväll kl 20.00 på 5:an. :D

Ha en bra dag alla!


Kalaspannkaka


Melvins första hockeymatch


Ute ur idet, Workout

Ja så har jag äntligen vaknat upp ur mitt ide.
Har nog inte sovit så här mycket på väldigt länge. Har hela veckan i stort sätt bara kunnat skicka iväg Melvin och Petra, sen skjutsat iväg Maja och Moa till deras skola och sen åkt hem och lagt mig igen. Ställt klockan på ca 14.30 sen upp och försökt vara lite aktiv med barnen...sen stupat isäng hur tidigt som helst. Totalt kraftlös.

Barnen har ju dock varit rejält aktiva då det ju varit så kallt att de inte kunnat vara ute så mycket och göra av sig sin energi, så jag har haft lite svårt att hänga med. 

Fick då en genialisk idé (tycker då jag ;) ... med att slå två flugor i en smäll. Mitt nyårslöfte var ju att börja äta lite nyttigare och försöka testa någon ny träningsmetod som skulle funka för min kropp. Så då tog jag helt enkelt fram en gammal Workout-video (Som slutade med att BARNEN älskade det då det ju var som en riktigt häftig dans ... :D Petra tjatar ju jämt om att träna, så hon kämpade hårt ....

Jag ? ja jag satt i soffan och blev trött av att bara titta på dem, MEN jag åt en morot iaf ;)







Har idag försökt vika lite tvätt och städa lite, men sen tog orken slut igen. Petra är på disco på sjungande och imorgon är det upp med tuppen som gäller då Melvin har sin Match redan kl. 09.00 (!!!) och hela hans supporterklubb ska ju dit och titta och heja. :)

Ja som jag skrev så ringde ju då F-Kassan och sa att Arbetsförmedlingen antagit mig, men att jag kunde bli lottad att hamna på ett annat ställe som var en sorts privat Arbetsförmedling. (lät som att det skulle ta en vecka typ) Men då gick det bara en liten pluttstund så ringer en annan snubbe och säger att jag blivit lottad att välja detta privata alternativ. Vad detta innebär har jag inte haft ork till att fördjupa mig i men jag ska sätta mig i morgon när jag är piggare i huvudet och se vad detta kan tänkas vara för något. Blir säkert bra, men förmodligen kommer jag att måsta byta inrikting på något sätt och det är väl det som måste landa i mig...

Ja just ja.. har ju glömt berätta att det glädjande beskedet att Petra tagit sig in på idrottsskolan FREJA :) som faktiskt hör och häpna lottas av alla ansökningar. Så att de skulle ringa hade vi ju bara kunna drömma om. Blev ett lååångt glädjetjuuut i hela huset :D 


GRATTIS SÖTIS !!!!!!

Har även varit med Moa på en träff med musikskolan där de fick testa en himla massa instrument. Jag spelade ju klarinett när jag var yngre. Inte för att jag ville ha det utan att jag ville spela saxofon, men de sa att den var för stor för mig (!!??) och sen ger de mig en CELLO !!! (menar hur stor är inte den ?) Blev tillslut klarinett, men jag var ingen flitig tränare. Syrran började då spela Oboe. (ja herregud att mamma och pappa klarade av dessa ljud.. som så klart säkert inte var helt enligt noterna jämt ;)

Moa föll direkt för fiol då de alla så enkelt kunde spela "Köttbullar med ärtor" ... och med fröken som la på en till stämma lät det faktiskt fantastiskt... men "Sång och spel" är ju en himla bra blandning av olika instrument. Har man lätt för att lessna på saker så är det ju perfekt !
Hon försökte iaf med allt när vi körde hem. 

-  Alltså man får ju hyra fioler, jag kände faktiskt mest för fiolen för jag kan ju redan en låt!
-  Alltså Helena, du tycker ju fioler är sååå fina har du ju sagt förut, då kan du ju fota den bara, eller när jag spelar så blir det ju jättevackert !!!!"
:)

Förklarade iaf att det inte är jag som bestämmer detta utan hennes mamma och pappa. Sen är det ju köer till allt även där, så allt kan ju hinna ändras... men som sagt.. är inte jag som bestämmer där tack och lov :D 


Moa


Nej nu är det dags att lägga sig, ska bara vänta in Petra som skulle komma hem kl 23 från discot. 
Är förvånad att Melvin somnat som är så förväntansfull över hans första match imorgon.
Han har helt klart haft myror i brallan i några dagar :D 


Sov gott och trevlig helg mina vänner !!! 



återhämtning, maja och elvira

Jadå.. tjejerna är sååå nöjda. De båda har haft kompisar för att visa hur det blev. Här är Maja och grannen Elvira som verkar trivas i det rosa dockrummet :)





Ursäkta att jag inte svarat på allt de senaste dagarna. (Men det kommer snart!) 
Men jag är fortfarande helt knäckt efter helgen (även om man inte var på festivalen mer än någon timme så känns det REJÄLT efter) och bara sover och sover.. uppe på nätterna med halsbränna och ont i magen..och kroppen värker som sjutton... så jag är i soffan under täcket.
Mycket som snurrar runt i mitt huvud nu med alla bestämmelser och möten de närmaste veckorna. Är helt slut idag efter två samtal från F-kassan under dagen...

Men jag återkommer snart! 

                                  ( man kan väl få drömma att man var i denna form iaf  ;)

Maja och Moas rum

Här kommer en liten tjuvtitt på hur det ser ut nu i Maja och Moas rum. Vi har inte hunnit sätta upp allt och det fattas ju någon röd rund matta i Moas rum och sen taklampor osv. De är iaf väldigt stolta över sina nya rum, och Moa ville direkt byta till en röd tröja så hon skulle passa in i rummet ;)  Rummen blev dessutom riktigt stora (vilket man kanske inte ser på korten men) 

Får visa mera kort sen vi är klara med allt. 

 

Brudarnas melodifestivalkväll


Alla Hjärtans Dag

Puss mina älsklingar !!!!!


Ha en fin alla hjärtans dag !!!  


                                                                                       

Fredagen den 13:e ( Paraskevidekatriafobi )

Ja det började ju bra med att strömmen gick ca innan veckarklockorna ringt. Stress stress... Sen kom ju Melvin på att jag hade ju lovat att vi skulle ge fritids ett gäng med innebandyklubbor vi haft här hemma som skulle göra sig mera behövda på fritte.
"Visst visst" sa jag och lovade att jag skulle skjutsa honom då vi nu var rätt sena. (Petra hade redan gått). 

Innan jag gick ut i garaget så startade jag bilen för att varmköra den och sen sprang vi och öppnade garaget. Då drar jag ut en bräda över dörren så den inte går att stänga igen. !!! In och hoppa över en massa skrot och plocka ner innebanydglubborna från taket  och trocklade mig ut igen med 6 innebandyklubbor. Packade in mig och Melvin i bilen och då stannar åbäket.
Japp soppatorsken var ett faktum !!! (igen) Min granne ringer då och säger att Petra och Thyra inte ides gå heller så de ville åka med oss. Fick förklara och fick tack och lov låna hennes bil.

Skjutsade barnen på skolan och sen iväg en sväng på jobbet. Jag berättade om min hektiska morgon för de andra på fikat då en säger att "Det är ju fredagen den 13:e så" Det hade jag INGEN ANING OM. 

En vid bordet berättade att det finns ju så fina namn på just denna dags fobi (fre 13:e) nämligen "Paraskevidekatriafobi" just för bara talet 13 heter "Triskaidekafobi" så nu vet ni det :) 

Jag brukar ju vanligt vis inte gå utanför dörren då för jag har väl inte direkt den bästa historiken av "braiga" sånna dagar. Har legat på lassa två Fre 13e.. petra en gång.

Nåväl...när mötet var klart och jag gått min "trevlig helg"-sväng så ser jag ner på min telefon och inser att jag missat en massa samtal. Ett SMS där det står att min granne jag fått låna bilen behöver vara inne på stan kl 10.30 då hon hade ett möte. Jag tittade ner på min klocka och ser att den är 10.17 (!!!) (en mil bort) 

Så jag rusar ut i bilen... gasen i botten och hamnar i en rondell med en mötande TRAKTOR som skottar JUST där i motsatt riktning... vänta vänta och vänta... andas... vänta..

Sen snabbt hem och hämta min granne och som då fick köra oss till stan då jag ju inte hunnit tanka i reservdunken.... och inte ska ni tro att den färden blev lugn inte. Jag är ju en sån som kör i förarsätet så de inte missar något ;)
Jisses vilken tur att det redan varit uttagning till "Sverges värsta bilförare" för här brassades det på ut på infart ut på andra sidan och in igen vid sidan av en annan bil... Var länge sen jag var så rädd i en bil :D
Säger bara "Halleluja im alive" 

Väntade på att hon blev klar sen blev det alla hjärtans dag -köp ..så klart passade Karina på att vara schlagerstjärna... på ICA ;)




Hem igen tills dessa att servicekillen skulle dyka upp för att laga våran TV som ju inte hade något ljud när den kom tillbaka från förra servicen.
Eftersom att skruva och plocka isär saker och felsöka trasiga saker hör till bland det intressantaste jag vet så var mina ögon SÅÅÅ stora... :)
Supertrevlig man som nog inte hade tänkt stanna så länge som det blev.. haha...
Lyfte ner plasman... skruvade upp alla miljarder skruvar... hittade att två kablar inte var isatta när de bytt panelen sist. 

Han tänkte nog att helgen var nära... Jag frågade ifall vi verkligen skulle våga ropa hej en sån här fredag. 
Så klart så när vi satt upp den och slog på så lät den ju... MEN förskräckligt.... ja det var ju bara att plocka ner den igen...skruva upp alla skruvar och så skär han sig stackarn... Tur man hade många plåster att välja på, batman... barbie osv..

Han lossar på en list och så inser han att då måste han upp med ALLT, ja även panelen (vilket jag är rätt stolt över att fått hjälpa till med ;). Var skitintressant att sitta och felsöka ihop så där.  När allt är uppskruvat så klämmer vi fast denna igen.. och han skruvar igen den igen.. och säger då när allt är klart.. " Oj nu har jag glömt sätta in den här " sa han och höll upp en knappanel som legat under den där listen längst under ... :D

Ja då  blev det att skruva upp alla skruvar IGEN. Då tar strömmen slut i hans skruvdragare... :D Stackarn... 
Som tur var hade inte mange tagt med sig alla så jag hittade en han kunde använda.  När vi sen hittat felet så satt vi upp den och slog på... och JAAAAA den funkade :) 

"Ja nu kan vi ju det här" sa han och pustade ut.
 Han tyckte vi hade bra teamwork under dessa timmar så han skämta och sa att han skulle hämta upp mig nästa gång han hade en skärm som skulle fixas... :D haha... 

Ja sen har jag iaf hållit mig inomhus i soffan och vilat/sovit  (förutom pizzahämtningen då jag t.o.m vågade lämna bilen i gång när jag sprang in) är inte det tufft en sån här dag så säg ;)
 
Mange är och jobbar på Melodifestivalen ikväll och ringde nyss och beklagade sig och ville bara därifrån. Det var det gräsligaste han hört, både ljudmässigt och artistmässigt.   Fattar inte hur han kan döma ut LILI OCH SUSSIE !!!????

Jag och Petra har sett Let's dance och har börjat peppa för morgondagens Melodifestival då syrran och mamma kommer hit och vi ska ha en tjejkväll på Arenan :) 

Trevlig helg !!!

Berätta gärna hur eran Fredagen den 13:e såg ut och om NI har några fobier ??? :)




 

Lili och Sussie

Ja sen dök ju brudarna upp.. Lili och Sussi.. lika fräscha som för 15 år sedan ;)
Kändes som igår man sjöng till "Oh mama" :D



Schlagerlera !!!

Träffade på dessa läckra (ler)gubbar :) Ett gäng elever som studerar här i skellefteå (via Luleå Universitet) hade som uppgift att göra lerfigurer.
Det ska sedan göras till formar och gjutas. Dessa ska sedan Schlagerstärnorna få som present. 
När jag tog dessa hade de hållit på ett kort tag (enligt dem) bara fyra dagar. en sådan tar oftast 3 veckor att göra så man kan ju förstå hur mycket tid de lägger ner på minsta detalj. Verkligen imponerande. 



  

Rösta !!!

Vi var ju ner på stan för att se i schlagertälten då en av de i stånden ropade på tjejerna att komma och sjunga lite karaoke.
Gå in på denna länk klicka på Karaoke o rösta på Petra Lindström o Thyra....*skratt* De hade ingen aning om att de skulle va med i en tävling på nätet när de sjöng....lite kul är det....

Tryck på bilden så kommer ni till schlager karaoken :)



OLA GRATTIS KÄRA BROR !!!



ÅÅh morr.. har försökt lägga ut detta hela dagen men blogg.se har ju strulat och strulat... *suck*... hade nästan gett upp.. men nuuuuu gick det.. :)

Vill då äntligen passa på att gratta lill-brorsan lite extra mycket på denna stora dag här på bloggen :) .. GRATTIS GRATTIS !!!! Då han själv valde att åka ner med AIK-bussen för att se matchen mot Modo. (Vaddå se Foppa ???!!!!!! när du hade kunnat va med MIG !!!!Jaja.. det ska jag minnas ;) 

Barnen har iaf ringt och sjungit för honom. (jag lät han slippa höra min vackra kråksång ;) 

Hoppas du blev nöjd över presenten !!! :)

Vi kommer snart och testar skotern !!!

Kramar från oss här i Berschan ! Hoppas din dag varit bra...  trots förlusten... 


Vilken dokusåpa skulle du välja om du MÅSTE !




Vilken av dessa skulle du välja att vara med i om du var tvungen ? :)

Melvins skola :) och jobbbesök


I'm a dog

En väldigt kär vän ringde och undrade om jag kunde hälsa på i veckan. Jag kände att det kunde vara ett ypperligt tillfälle att få något annat att tänka på och att få komma ifrån lite.
Så jag åkte till Lövånger och hälsade på där jag bott i några år (bla fött barn, jobbat på skolan, kansliet och spelat hockey)  Var riktigt mysigt att komma tillbaka iaf :) ! 

Fick sedan en impulskänsla att jag skulle åka till Varuhuset när jag lix var där (då det ju är så sällan man är i Lövånger nuförtiden då petra börjat ta bussen)

Känns alltid lite nostalgiskt att gå in på ställen man tidigare så ofta varit i.
PLÖTSLIGT så stod brudarna där !  

Marie & Jenny

Jenny och Marie som det var så galet länge sen jag träffat.. flera år rent vilket är HEMSKT!!!. (har ju varit förbi några gånger men då har de minsann varit borta ;) Men nu stod vi där igen och det kändes precis som igår.
Älskar när vänner är så lättsamma och man kan prata på som om man träffats varje dag. När de sen säger att "Det känns som vi nyss har pratat för vi läser din blogg varje dag" så känns det ju lite småkul faktiskt.
Var iaf sjukt roligt att träffas igen. (kram på er!)

Sen dyker det upp en glad kvinna och knackar på min axel när vi står där och pratar. Jag vänder mig om och där står då en ursprallig medelålders arbetskompis till mig och hon är exakt som hon var på den tiden.



Håll i er nu om ni inte hört detta ...
Det var ju hon som fick med mig till Umeå på en homeopatutbildning som hon gick.
Jag skulle vara en patient till de ca 20 eleverna. Läraren var från tyskland så jag krävde en tolk så klart ;) . 
När man suttit och berättat om sina symtom. En känsla jag hade då var att det kändes som att armarna drogs ner mot golvet. Jag blev då utkörd från rummet och satt där ute på en stol väldigt länge för att då vänta på dommen och vad jag skulle få till hjälp. Hur som helst så kändes det jättespännande då läraren kom så långt bort ifrån. 

Jag blev inkallad igen .. satt i en stol då rak framför alla vuxna elever och då säger han på engelska då: 

"Vi har nog hittat vad som du behöver" Jag sken upp överlycklig. 
"Jo det är nog så att du egentligen är ... en hund! Det är nog därför dina armar vill dra sig neråt, för att du egentligen vill gå på alla fyra. 
Du är ju en sån som jämst står där glad och viftar på svansen.
(ööh jaha!?)
Sen att du inte gillar djur så mycket att du vill ha någon är för att du känner dig för lik dom och känner de som ett hot. Därför tänker vi skriva efter piller som innehåller hundmjölk .
(!!!!!!!!!!!!!!!)

ja ni hörde rätt... EN HUUUUND !!!!!! haha... Im a f.....  dog                                             
                                                                                                                                            

Menar HALLÅÅÅÅÅ !!! ja ni kan tänka er som känner mig... jag höll på att DÖÖÖÖÖÖ... menar hur lätt är det då att hålla sig. Jag blev ju så klart knallröd i fejset och ville bara brista ut i skratt då detta för mig lät så kopiöst komiskt. Men där satt man och alla andra var störtallvarliga. 
Tänkte så klart även där på dolda kameran men det var det inte heller utan någon vecka senare så damp det ner en pillerburk i brevlådan.  Nåväl nog om henne... (väldigt trevlig människa, var inte hennes fel med denna diagnos men visste dock inte om jag skulle hälsa eller hoppa och skälla lite busigt på henne när hon kom ;) 

Sen går jag då vidare till kassan och där sitter en kassörska och säger:
"Men visst är det du, vi har stått här bak och försökt titta om det verkligen var du som var här igen, vad roligt att du hittat tillbaka igen"  
Hurmf... jisses och jag som var helt säkra på att ingen skulle känna igen mig efter alla dessa år... Fick genast panik att jag såg så fruktat risig ut så det var det dom skulle komma ihåg tills nästa årtionde :D 

Trippen gav mig iaf massor och det var verkligen värt svängen då jag nu har laddat batterierna lite igen. 

 

Voff voff 
                                                                             



 

Vitamindrink och Gissa vad ?

Så vad tror ni detta kan vara ?




Någon som kommit på det ? :)



Så var man hemma från stresshanteringen.
Fortfarande tåras ögonen över direkt man pratar om framtiden och vad som ska hända med min jobbsituation. Riktigt stressad över detta. Inte lätt att stressa av när tiden jag har på mig att bli fullt frisk känns som imorgon och hela tiden flyttas närmare. (de har ju dessutom sagt att jag förmodligen aldrig kommer att kunna jobba heltid och då förstår jag inte riktigt hur de tänkt) Nåväl, det får lösa sig.

Min bil är ju lagad äntligen, startmotorn och avgassystemet bytt.. pärlan lever igen!!!  men tror ni inte att oljelampan börjar blinka IGEN (vi har ju just fyllt på olja) så är du expert på detta så berätta gärna hur dyrt det blir !
Lyser inte jämt utan lite nu och då bara.

Idag lyser iaf solen så man borde ju gå ut en sväng, men orkar rent inte, ska bara...ska bara... ;) Har tagit en rosa GI-drink idag få se om jag får i mig tillräckligt med vitaminer som det står att den ska innehålla. Något fel måste det iaf vara då jag fortfarande är konstant rastlöst hungrig.

Nu ska jag mysa lite med barnen som just kommit hem från skolan.. :)

Till Syrran i snöyran

Telefonen ringde...
Ja så blev man väckt rätt tidigt av pappa som säger att de skulle åka just DÅ... till Umeå och syrran (som blev inställt igår pga att han hade 40g feber...Men NUUU var han tydligen frisk hävdade han.. humm... ) 
Så det blev att ropa barnen (så klart överlyckliga) och äta lite frukost. Sen gå ut för att hoppa in i bilen och ut i snöovädret. 

Makalöst vad det snöat och blåst. Kändes inte alls roligt att ligga efter vägen.. men det gick faktiskt riktigt bra så länge man inte hade en långtradare framför sig. 
Ja syrran var ju som ni vet tillbaka från Thailand där hon, hennes man Erik och barnen Olle och Alva varit i två månader. (Tänk om man fick en sån resa som rehab ;) Erik var dock borta i Fjällen denna dag. De var då bruna som sjutton så jag höll mig på replängds avstånd. 

SÅ kul att träffa kidsen kände jag...
Syrran hade så klart bara längtat efter ... mig... ;) 




 

Lördag


Så... är det väl dags att rycka upp sig och tänka på något annat roligare...

Tack för alla supersnälla ord och stöd ni givit mig i förra inlägget !  


Värmer sååå i hjärtat mitt !!




Blev tyvärr ingen match i Ersmark för peppande Melvin . Som han längat och längtat är det så klart tokjobbigt att meddela att det tyvärr är för kallt med -21 gr kallt och snö... usch... 

Vi hade dessutom tänkt att åka med mamma och pappa till syrran i Umeå efter för att se hur de haft det borta i Thailand. Men då hade minsann pappa druttat dit på 40g feber och låg kvar i sängen. Så det blev att hjälpa min mamma (som ju är synskadad och inte hittar så lätt) på stan att hitta något att ha på Melodifestivalen i helgen. En tvärsväng på stan och
sen blev det en Biotitt på filmen "Vi hade iaf tur med vädret igen" Tyckte dock att första var mycket mycket bättre men barnen skrattade då gott och det är ju huvudsaken :) Inte min roligaste grej att sitta still så länge så det var ett plus att vi nästan var själva i lokalen och man kan ställa sig upp och sträcka på sig ibland.

Var ju första delfinalen ikväll och faktiskt så var det just de två låtarna vi i soffan röstat på. Emilia är nog bättre på skiva dock men jag gillade feelingen i den. Alcazar var dock överlägsna enligt mig :) .

Vilka höll ni på?   



Sov gott...

Min skinka värker (och sväller) ännu och det skär i ryggslutet så jag ska lägga mig i tid med minst fem lager Linnex nu. Luktar som ett omklädningsrum med fantastisk linnementarom  ;)

Fröken värdelös fick ett stick i skinkan

Vet att jag lovat att inte skriva så mycket om min sjuka kropp...
men behöver bara skriva av mig lite så kanske det lättar lite i mitt huvud...
 


Ja så har man haft denna grymt jobbiga dag... möte med F-kassan, läkaren, min arbetsgivare, stressterapueten och ja .. lilla jag då...
REGLER REGLER REGLER... var väl i stort sätt det jag minns av mötet. Allt snurrade runt i hela huvudet redan efter 10 minuter. Hjärnkaos av högsta graden då diskussionerna gick varma fram och tillbaka och hade jag inte varit så stel i nacken hade det nog sett ut som jag sett på en tennismatch. Fokuserade därför blicken på texten på en pepparkaksburk för att försöka förhindra tårarna att tränga ut så länge det bara gick.

Resultatet från F-Kassans köpta 3-dagars utredning i umeå lästes upp av F-kassan och det var väl inte det roligaste man varit med om när det iaf hade varit trevligt om det frågats om det var okej att alla fick ta del av allt, om det nu skulle måsta läsas upp rätt och slätt (som ju var rätt personligt i vissa delar och vissa saker fick mig att känna mig riktigt värdelös och oandvändbar som människa ska jag vara ärlig. Tror ni skulle förstå om ni hört sättet det läste upp det på, var inte bara jag som reagerade på detta heller. Det var som att jag inte var där utan pratades som att jag inte var i rummet. "Hon kan ju inte, hon kunde ju inte heller, det visade sig att hon inte ens klarade av att, hon hade svårt att minnas enkla ord t.o.m"
Men det värsta av allt.... "så man kan säga att hon lider av en hjärnskada"  Vilket läkaren och terapeuten förvånande tittade på varandra och snabbt förklarade att detta inte alls var en hjärnskada, utan flera klart och tydliga utbrändhetssymtom) Men där tappade hon mig iaf... jag blev ingen igen.  Nu hade jag inte bara ont i hela kroppen utan helt plötsligt fått en hjärnskada ....
  
Där i papperna från utredningen tyckte de iaf att jag inte bör jobba inom två år då jag har dessa speciella och allvarliga symtom. Medans DET då ABSOLUT inte går med F-kassans nya regler  (man ska ju numera i stort sätt vara frisk medans man är sjuk, och att man "borde" kunna bestämma att NU ska jag bli frisk direkt! för att reglerna säger det...humm.. känns inte som någon där uppe lyssnat på mig när jag bett om det hittills men vem vet..får fortsätta önska). 

Nåväl så ifall jag redan nu VISSTE att jag innan sista Juni INTE kommer att kunna jobba HUNDRA procent, så skulle jag söka mig till ett annat jobb istället tyckte Fk. Dvs kunde jag redan nu då veta att jag inte kommer att kunna jobba fulltid , så var det ingen ide att jag var anställd där längre. (!!??)  Där gick våran långsiktiga rehabplan i graven.

På det "nya" stället så skulle jag då få på mig till årskiftet då jag även DÄR skulle måsta jobba 100 procent. Min chef tyckte att detta var väldigt märkligt då de ju i papperna från utredningen skrivit klart och tydliget att jag nog förmodligen ALDRIG kommer att kunna jobba dessa 100% .Så då blev ju detta ett konstigt krav helt plötsligt. Speciellt när de är så villiga att ha mig kvar på företaget, trots att jag varit borta så länge. (Menar hur vanligt är det i denna tid). 

Jag satt där och hörde alla prata, rösterna lät som att jag själv låg i ett akvarium. Jag blev mindre och mindre och vågade inte titta någon annanstans än på kakburken för jag kände att tårarna hade börjat rinna. Bit ihop, bit ihop tänkte jag, men det gick inte längre. Kände mig helt förtvivlad och tom. 
Jag hade ju dessutom varit så nervös så länge inför detta möte. Min chef hade dock försökt peppa upp mig och förklarat att inget kan ju hända, för de hade ju redan fått våran plan, och tyckt att det såg bra ut.Nu gick den planen helt i stöpet redan efter några minuter då hon ändrat på det hon sa sist.
Regler regler regler....F-Kassan har nya regler. 

 
Jag vill ju inget hellre än att bli bättre och ta mig ut i jobbet så smått  och träffa mina vänner som jag trivs med så galet mycket. 
MEN det kommer ju att ta tid och det förstår och säger ju alla. Jag har ju en tendens att lägga in 5:ans växel lite för fort för att jag blir så glad om det känns lite bättre en dag och då kommer ju alla bakslag som ett brev på posten. Har ju nu lärt mig att bromsa och kanske hålla mig och dessutom acceptera att det "räcker" att köra på 2:an eller max 3:ans växel som mest, ÄVEN en något bättre dag, vilket är rätt stort för mig. 

För något år sedan kunde jag ju inte ens gå, hann t.o.m inse att jag nog inte kommer att ta mig någonstans utan ett rullande hjälpmedel. Så med de senaste nya medicinerna är jag så klart jämföreslevis med den tiden så mycket bättre tack och lov. :)

Verkligen lycklig över det och att jag nu faktiskt KAN följa med barnen på deras aktiviteter om jag har en bra dag, 
DET är lycka för mig :) 

Jag har blivit visad in i hjälpmedelsvärlden och det finns ju faktiskt hur mycket som helst som kan underlätta ens vardag så man kanske orkar en extra timme.  Fick ju dessa av min snälla arbestkompis.

Att då stressa sig frisk från utbrändhet, vibrerande och överaktiva nerver, smärtor i hela kroppen, tremor i händer och käkar, hårda smärtimpulser i skelettet, de högersidiga bortfallen av känsel och reflexer är tydligen det jag borde fixa och det gör mig bara ännu mera frustrerad och orolig om jag inte kan uppnå detta i tid... 
De vill visst kolla upp någon hinna runt ryggraden och även se till diskarna, samt att jag skall gå på mera behandlingar och utesluta vissa diagnoser.
    
Tack och lov att jag har världens bästa arbetsgivare och att läkaren och stress.t  verkar tänka till mitt bästa är mer än guld värt. Vet inte vad jag hade gjort om jag inte haft det stödet. Vet heller inte hur jag med ord ska kunna beskriva min tacksamhet.

Fick iaf min efterlängtade cortison-spruta i min inflamerade skinka efter nästan 3 månaders värk. (Har väl bitit ihop lite väl länge så jag får väl skylla mig själv) 
Min arbetsgivare påminde läkaren att han skulle ge mig ett stick innan vi gick...  tack och lov för jag var totalt borta i mitt kaos och hade totalt glömt bort detta.

Tur man inte är spruträdd iaf. Sprutan var INTE liten (Minst 2 meter ;) och jag LOVAR att den visste vart den tog. Kan knappt gå ikväll utan det blir bara värre och värre, men det ska väl bli bättre med tiden hoppas jag.. :D 







Sov gott !
Det lär dock inte jag göra men det kommer väl fler nätter hoppas jag :)
 

Personliga tapeter

Kolla in dessa läckra tapeter !!! http://www.yourwallpaper.se/


Här är några utvalda fondtapeter jag gillar från deras kollektioner! 




Lisa Bengtsson  "Mr G"




Åke Brattberg "Byron"




Åke Brattberg "Kenko"



Cassandra Rodin "Snekka"


Cassandra Rodin känner ni igen från bla dessa tavlor Hair och Ballerina
hon gjorde åt rädda barnen.


Konstant hungrig

Konstant hungrig är vad jag är.. eller hungrig och hungrig.. jag vill lixom dricka eller knapra på något hela tiden. Jag som skulle eller rent ut sagt MÅSTE skärpa till mig snarast...

Åt detta till lunch... (var väl iaf färglatt ;) 
Tänk att få nyttig mat fixad åt en så man bara behövde sätta sig till bords när man känner sig så här. Jag blir helt låst när jag ska handla. Köpte dock en väldigt god gulaschsoppa i början på veckan som var en höjdare.

Hjälp mig gärna med något lätt recept!!



Har sen smaskat vidare hela dagen känns det som. Kände att nu får det baske mig räcka.. och DÅ tar petra fram sina Toffifee som hon fått av sin farmor... (!!!!) Ja ni förstår... Det finns inte så många kvar i hennes ena ask längre...


Idag har det sprungit karlar här hemma i omgångar :D... först var rörmokaren här nästan innan jag ramlat ur sängen. Sen en arbetskompis åt Mange. Sen ringer Electrolux och säger att de kan kolla på kylskåpet som betett sig väldigt konstigt. Tydligen fattades en magnet i dörren så det var ju tur att det inte var jag som ställt in programmet fel som jag var orolig för.

Sen ringer de från Expert och säger att Tv:n vi lämnat in var klar och att det skulle komma en praktikant med den hit. TUR att magnus var hemma för jag hade ju inte kunnat lyfta en sån stor TV med mina krämpor.

Har iaf på den sett Arga Snikarn och Made in Sweden och väntar på reprisen av Stormen.

Såg även igår den nya filmen Maria Larssons eviga ögonblick med Mikael Persbrandt. En mycket bra film faktiskt!

Nej usch jag skriver och skriver och äter och äter  förmodligen för att jag är så sjukt nervös över morgondagen. 

Får även hoppas jag får en spruta under morgondagen i min väldigt inflamerade skinka som utlovat av min läkare.

Nej nu ska jag sätta mig i soffan och invänta stormen ... ska värma en kopp Te... få se om det räcker eller om jag måste smyga upp i petras Toffifeegömma igen...

Har ni överskottsenergi, bra recept,  fyllda matlådor eller träningsvilja  så skicka den gärna hit så jag kanske kommer igång igen...

Sov gott alla !



 


Något spooky

Har ju under en rätt lång tid undrat hur det kommer sig att varje gång jag går in på toan så har den söta guldängeln varit vriden åt ett helt annat håll.

Jag ställer tillbaka den och vips nästa gång så är den bortvänd igen.

Har ju sett rätt många avsnitt av "Det Okända" så jag började ju så klart tänka ett och annat...




Fick dock ett sött svar på just detta ikväll då jag rent blev tvungen att höra om det var någon annan som lagt märke till detta fenomen eller vad det är som egentligen händer i huset.

Då fnissar barnen till och Melvin kliver fram lite försynt och säger:
"Asså mamma...jag kan inte kissa när någon ligger och stirrar på mig så där"

haha... ja det hade jag så klart inte tänkt på :D

Så var det mysteriet löst ;)

Färg Svartvit eller Sepia ?

Många gånger har man suttit och kliat sitt huvud för att kunna bestämma sig vilken ton bilden skall vara i.
Många har en klar uppfattning om vad de hellre gillar :) 

Så vad säger ni ... Vad faller just DIG i smaken? Vad hänger du helst upp på väggen ..färg el svartvit? 

Här kommer några exempel så ni får se hur stor skillnad det kan bli av ett enkelt litet kort.



Ingers 30års fest

Ja så var det dags för Ingers 30 års fest. Nere i en supermysig källare mitt i stan hade hon hyrt en Lions-lokal. Gästerna var många och kom från landest alla hörn vilket var jättekul!
Buffématen var jättegod. En härlig blandning med bla kyckling, ugnspotatis, pizzaslice, toste, sallat och mycket mer som bjöds på under kvällen.
Själv fick jag lära mig att ha halterneck INTE var min grej då min nacke började krascha allt för tidigt. Men lyckades ändå hålla mig upprätt ända till kl ca 23.30 iaf. Men sen gick det bara inte längre... så då kom Mange och hämtade skröppelfia.
Jag hade iaf jättekul så länge det varade med allt trevligt folk :)



RSS 2.0